Yhdysvaltain republikaanipuoluetta lähellä olevassa CPAC-konferenssissa puitiin radikaalia islamismia. Suomen Uutiset oli paikalla, kun Islam-kriitikkona tunnettu somalitaustainen Ayaan Hirsi Ali perusteli näkemyksiään.

Ayaan Hirsi Alista tuli Yhdysvaltain kansalainen kolme vuotta sitten. Sitä ennen hän asui Hollannissa, jossa hän toimi VVD-puolueen kansanedustajana vuosina 2003-2006. Ali on kirjoittanut kuuluisan kirjan Neitsythäkki (suom.2005).

Vuonna 2004 Ali teki käsikirjoituksen lyhytelokuvaan Alistuminen, joka kuvaa naisiin kohdistunutta väkivaltaa islamilaisessa yhteisössä. Radikaali islamisti murhasi elokuvan ohjaajan Theo van Goghin.

Radikaalit haluavat sharia-lain kaikkialle

Alin mukaan länsimaiden täytyy voittaa kulttuurinen sota radikaalia islamismia vastaan. Vihollisen määrittely ei ole yksinkertaista. Useat muslimit ovat rauhaa rakastavia ihmisiä, mutta vihollinen on radikaali islamismi, joka haluaa tiukan sharia-lain voimaan kaikkialla maailmassa.

Ayaan Hirsi Ali katsoo, että ihmisten on kerrottava johtajilleen mistä on kyse ja korjattava tarvittaessa heidän virheelliset käsityksensä.

– Suurin ongelma ovat miehet puvuissa kuten Muslimiveljeskunta, jotka hyväksikäyttävät vapauksiamme. Jos minulle sanotaan, että islam on rauhan uskonto, niin se loukkaa älykkyyttäni. Islam ei ole rauhan uskonto, Ali sanoo.

Islam on poliittinen ideologia

Alin mukaan islam on kyllä uskonto, mutta se on myös poliittinen ideologia. Ali huomauttaa, että Yhdysvallat ei luonut ISIS-järjestöä, vaan sen teki liittolainen Saudi-Arabia.

– Ne muslimit, jotka seuraavat tiukasti profeetta Muhammedin Medinan ajan opetusten jalanjäljissä, ovat uhka Yhdysvalloille ja muille länsimaille, Ali kertoo.

Poliittinen korrektius tuhoaa länsimaat

Alin mielestä poliittinen korrektius tuhoaa länsimaiset yhteiskunnat sisältä ja islamistit käyttävät sitä hyväksi. Islamiin liittyvissä kysymyksissä Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaa ja muita läntisiä johtajia neuvovat Muslimiveljeskunnan erilaiset haarat.

– Hollannissa ollessani siellä ajateltiin, että ottamalla nämä henkilöt ja järjestöt mukaan heistä tehdään vähitellen kaltaisiamme. Se ei pidä paikkaansa, Ali toteaa jämäkästi.

– Mitä tapahtui keskustelulle naisen asemasta? Emme myöskään puhu homojen ja kristittyjen asemasta islamilaisissa maissa, vaikka heitä vainotaan laajalti, Ali ihmettelee.

SIMON ELO