Maahan päivittäin otettavien turvapaikanhakijoiden määrää saatetaan tulevaisuudessa rajoittaa myös Suomessa, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini STT:lle.

Ulkoministeri painottaa, ettei Eurooppa kestä pitkään nykyisenkaltaista pakolaisten virtaa. Jos asioita ei saada sovittua EU-tasolla, valtiot alkavat itsenäisesti rajoittaa maahan tulijoiden määrää eikä Suomi jää Soinin mukaan katselemaan sivusta.

Tähän asti ainakin Itävalta, Slovenia ja Kroatia ovat asettaneet maahan päästettävien turvapaikanhakijoiden enimmäisrajan. Esimerkiksi Itävallassa määrä on 80 päivää kohti.

“Ainoa mahdollisuus pitää asiat hallinnassa”

Australiassa vierailulla oleva Soini kehuu paikallista pakolaispolitiikkaa, joka on huomattavasti tiukempaa kuin Euroopassa.

– Tännekin tulisi uskomaton määrä ihmisiä, jos rajat olisivat auki, Soini huomautti tänään Sydneyssä.

Soini keskusteli pakolaispolitiikasta Australian maahanmuuttoministeri Peter Duttonin kanssa.

– Hän tiesi, että edustan tiukahkoa maahanmuuttopolitiikkaa ja sanoi, että se on ainoa mahdollisuus pitää asiat hallinnassa.

Saarille siirtäminen hyvä ratkaisu

Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet Australian tiukkaa linjaa turvapaikanhakijoiden kanssa. Maa esimerkiksi lähettää veneellä saapuvat maahanpyrkijät Naurun saarella ja Papua-Uuden-Guinean Manus-saarella oleviin pidätyskeskuksiin.

Australia puolustaa tiukasti käytäntöjään, joilla on poliitikkojen laaja tuki oppositiota myöten. Myös Soini pitää ihmisten siirtämistä saarille hyvänä ratkaisuna.

– Australia toimii kontrolloidusti ja käsittelee hakemukset rajojensa ulkopuolella. Niin minäkin tekisin.

SUOMEN UUTISET

Tagit