

LEHTIKUVA
Australia lähettää turvapaikanhakijat saarille ja käsittelee hakemukset rajojensa ulkopuolella – Soini: ”Niin minäkin tekisin”
Maahan päivittäin otettavien turvapaikanhakijoiden määrää saatetaan tulevaisuudessa rajoittaa myös Suomessa, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini STT:lle.
Ulkoministeri painottaa, ettei Eurooppa kestä pitkään nykyisenkaltaista pakolaisten virtaa. Jos asioita ei saada sovittua EU-tasolla, valtiot alkavat itsenäisesti rajoittaa maahan tulijoiden määrää eikä Suomi jää Soinin mukaan katselemaan sivusta.
Tähän asti ainakin Itävalta, Slovenia ja Kroatia ovat asettaneet maahan päästettävien turvapaikanhakijoiden enimmäisrajan. Esimerkiksi Itävallassa määrä on 80 päivää kohti.
”Ainoa mahdollisuus pitää asiat hallinnassa”
Australiassa vierailulla oleva Soini kehuu paikallista pakolaispolitiikkaa, joka on huomattavasti tiukempaa kuin Euroopassa.
– Tännekin tulisi uskomaton määrä ihmisiä, jos rajat olisivat auki, Soini huomautti tänään Sydneyssä.
Soini keskusteli pakolaispolitiikasta Australian maahanmuuttoministeri Peter Duttonin kanssa.
– Hän tiesi, että edustan tiukahkoa maahanmuuttopolitiikkaa ja sanoi, että se on ainoa mahdollisuus pitää asiat hallinnassa.
Saarille siirtäminen hyvä ratkaisu
Ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet Australian tiukkaa linjaa turvapaikanhakijoiden kanssa. Maa esimerkiksi lähettää veneellä saapuvat maahanpyrkijät Naurun saarella ja Papua-Uuden-Guinean Manus-saarella oleviin pidätyskeskuksiin.
Australia puolustaa tiukasti käytäntöjään, joilla on poliitikkojen laaja tuki oppositiota myöten. Myös Soini pitää ihmisten siirtämistä saarille hyvänä ratkaisuna.
– Australia toimii kontrolloidusti ja käsittelee hakemukset rajojensa ulkopuolella. Niin minäkin tekisin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Lehto: ”Me emme voi tehdä Euroopasta Lähi-itää tai Afrikkaa”

Ranskan tuomioistuin: Calaisin hökkelikylä voidaan purkaa

Vastaanottokeskuksen johtaja: Käännytettävien katoaminen on tavallista

Europol tutki ihmissalakuljetuksen laajuutta pakolaiskriisissä – toimintaa pyörittää noin 40 000 rikollista

Miksi Suomi ei palauta turvapaikanhakijoita Unkariin? – Migri ei pidä maata turvallisena

Ronkainen kiirehtii turvapaikkasurffareiden palautuksia: ”En ole tyytyväinen ennen kuin näen lentokoneessa”

Raatikainen: Suomeen pääsee liian helposti – ”Millä pätevyydellä turvapaikkapäätöksiä tehdään?”

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja: ”Älkää tulko Eurooppaan”

Somalitaustainen Ayaan Hirsi Ali: ”Islam ei ole rauhan uskonto”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.