Eduskunnan istuntosalissa käytiin eilen kiivas keskustelu Aito avioliitto –kansalaisaloitteesta. Aloitetta kannattava perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen uskoo, että viime vaalikaudella nuijittu tasa-arvoinen avioliittolaki saadaan vielä kumottua.

– On täysin mahdollista, että niin käy, joskin äänestyksestä tulee tiukka. Keskustan vaalivoiton myötä asetelma on muuttunut, Hakkarainen toteaa.

Puolustajat häiriköivät kansanedustajia

Hakkaraisen mielestä tasa-arvoista avioliittolakia alun perin vastustaneiden määrä hupeni matkan varrella viime kaudella, koska valtamedia rummutti jatkuvasti lain puolesta.

– Kun melskaaminen laista alkoi, me kansanedustajat jouduimme massiivisen ja ilmeisen organisoidun sähköpostitulvan kohteiksi. En pitänyt ollenkaan siitä tavasta, jolla lain puolustajat meitä pommittivat yötä päivää kuukausien ajan. Siinä lähenneltiin jo häiriköinnin rajaa. Omalta osaltani voin sanoa, että jokainen viesti oli turha. Minun kantaani ei meilailemalla muuteta, Hakkarainen painottaa.

– Tämän Aito avioliitto –kansalaisaloitteen kannattajat eivät ole moiseen toimintatapaan ryhtyneet ja hyvä niin. He ymmärtävät, että me kansanedustajat osaamme muodostaa mielipiteemme ihan itse.

Ei saa pelätä homofoobikon leimaa

Hakkarainen toivoo, että kun kansalaisaloitteesta äänestetään, kaikilla sitä kannattavilla kansanedustajilla olisi kanttia äänestää aloitteen puolesta.

– Ruodusta ei saa livetä siksi, että pelkää leimaantuvansa esimerkiksi homofoobikoksi. Meidän eduskuntaryhmässämme kaikkien tulisi äänestää Aidon avioliiton puolesta. Olemme perinteisten arvojen puolue ja niiden takana meidän tulee seistä.

– Eilen kuultiin monia puheenvuoroja varsinkin vihreiden taholta, joissa tunteikkaasti valitettiin, että me Aidon avioliiton kannattajat olisimme viemässä sateenkaariväeltä oikeuden rakkauteen ja perheeseen. Minusta tällaiset purkaukset ovat omituisia, sillä jokaisella on oikeus rakastaa ja elää perhe-elämää, emmekä me sitä ole keneltäkään riistämässä. Samaa sukupuolta olevien parien oikeudet on jo huomioitu riittävällä tavalla parisuhdelaissa.

Suvaitsevaiset suvaitsemattomimpia

Hakkarainen peräänkuuluttaa suvaitsevaisuutta kristillisiä arvoja seuraavia kohtaan.

– Minusta nykyään on niin, että kaikkein suvaitsemattomimpia ovat ne, jotka omasta mielestään ovat suvaitsevaisia. Jos ajattelet toisin kuin he, olet lähes rikollinen. Suuntaus on pahempi kuin kommunismi, Hakkarainen lataa.

– Ihmettelen, että homoliittojen kannattajat ovat samaa porukkaa kuin ne, jotka haluavat haalia Suomen täyteen turvapaikkaturisteja. Monissa muslimimaissa homous on rikos, jopa kuolemantuomioon johtava rikos. Homouteen äärimmäisenä syntinä suhtautuvia islamisteja vasemman laidan väki haluaa joka niemeen ja notkelmaan. Punaviherkaartin logiikka on varsin erikoista.

Adoptio loppuisi monista maista

Hakkaraisen mielestä lapsen oikeus molempiin vanhempiin ei voi toteutua samaa sukupuolta olevien avioliitossa.

– Jos niin kävisi, että samaa sukupuolta olevat voisivat tulevaisuudessa solmia avioliiton ja sitä myötä saada adoptio-oikeuden, loppuisi adoptio monista maista, esimerkiksi Venäjältä. Silloin ulkomailta adoptoimisen prosessi pitkittyisi entisestään, ja se on jo nykyisellään todella pitkä, usein yli viiden vuoden mittainen. Adoptio-oikeus kuuluu ainoastaan heteropareille.

”Punavihreä media vouhkaa vähemmistöjen puolesta”

Hakkarainen syyttää ”punavihreää” mediaa vähemmistöjen paapomisesta.

– Punavihreä media vouhkaa jatkuvasti pienten vähemmistöjen puolesta niin, että näiden oikeuksien tulisi olla valtaväestön oikeuksia suuremmat. Punavihreässä kuplassa elävät eivät näe sitä tosiasiaa, että ylivoimainen enemmistö suomalaisista elää aivan tavallista arkea heterosuhteissaan. Siihen arkeen kuuluvat perinteiset arvot, kuten isänmaallisuus. Perinteiset arvot on valtamediassa leimattu jotenkin huonoiksi ja junteiksi. Itse en näe mitään vikaa perinteisissä arvoissa, päinvastoin olen niiden vankka kannattaja.

– Usein nämä suvaitsevaiset punavihreät pintaliitäjät perustelevat asenteitaan kansainvälisyydellä. Huomauttaisin kuitenkin, että kuten Aito avioliitto -aloitteen perusteluissa todetaan, suurimmassa osassa Euroopan unionin maista on voimassa laki, jonka mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen. Näin on asian laita kahdeksassatoista unionin 28:sta jäsenmaasta, muun muassa Saksassa, Hakkarainen muistuttaa.

SUOMEN UUTISET