– Suomalaisia saa arvostella vapaasti. Minä voin esimerkiksi sanoa, että pohjalaiset ovat puukkojunkkareita, savolaiset kieroja, lappalaiset heinäkenkiä ja hämäläiset hitaita, mutta jos arvostelen muslimeja, alkaa tuomioita tulla, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen, joka sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Perusuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kävelee Viitasaarella sijaitsevan saha-alan yrityksen pihamaalla. Hakkarainen lähti sukunsa omistamalle sahalle töihin Keski-Suomen käräjäoikeudessa 4. tammikuuta pidetyn oikeudenkäynnin jälkeen.

”Ihme ajojahti päällä”

Hakkarainen sai 20 päiväsakkoa eli yhteensä 1 160 euron sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomio tuli, kun hän rinnasti muslimit ja terroristit Facebook-kirjoituksessaan viime kesänä.

– Itse en ole kovin kiihottunut asiasta. Se meni niin kuin meni. Ihme ajojahtihan tässä on päällä. Kansalaisten mielipide on varmasti tuo, mitä minä totesin, Hakkarainen sanoo kahvikupin äärellä.

Päänahkajournalismia

Nizzan terrori-iskun jälkeen Hakkarainen kirjoitti Facebookissa, että ”kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja”. Hakkarainen kummastelee, että hän sai tuomion.

– Se oli siteeraus, joka oli muun muassa Helsingin Sanomissa ja monessa muussa tiedotusvälineessä. Kumma, ettei niille aikaisemmille laitettu mitään, mutta tämä päänahkajournalismi saa elää omaa elämäänsä. Me ollaan sitten ajojahdin, päänahkajournalismin kohteena, Hakkarainen tuhahtaa.


Video: Ajatuksia sakkojen jälkeen. 8 min 42 sek.

Ajojahdin kohteiksi ovat Hakkaraisen mukaan joutuneet myös Sebastian Tynkkynen, Terhi Kiemunki ja Jussi Halla-aho.

– Perussuomalaiset ovat olleet muslimikirjoituksista oikeudessa. Jos jonkun muun puolueen jäsen olisi nämä kirjoitukset tehnyt, niin ei mitään olisi ollut. En minä ole mikään laintulkkaaja, mutta uskoisin näin, että tässä on tämmöinen kysymyksessä.

Muslimeita ei saa arvostella

Hakkarainen ei ole valittanut saamastaan tuomiosta, mutta hän arvostelee Suomen ilmapiiriä.

– Meillä alkaa olla sharia-laki. Kaikki muut kuin muslimit ovat täällä vääräuskoisia. Minä voin arvostella täällä ihan ketä muita tahansa. Esimerkiksi minä voin sanoa, että pohjalaiset ovat puukkojunkkareita, savolaiset kieroja, lappalaiset heinäkenkiä ja hämäläiset hitaita. Mikäli arvostelen muslimeja, alkaa tuomioita tulla.

Nizzan tuhoisan terrori-iskun jälkeen Hakkarainen halusi arvostella terrorismia.

– Näitä iskuja on jatkuvasti. Kymmeniä ja satoja kuolee koko ajan. Tämä rauhan uskonto esittäytyy tällä tavalla ja mikäli sitä arvostelee, siitä saa tuomion. Ihme touhua. Eivät kaikki muslimit ole terroristeja, vaan kaikki terroristit ovat muslimeja, sillä lähes 99 prosenttia iskuista on heidän tekemiään. Kun minä esitin sen perussuomalaisena, tuli tuomio, että napsahti.


Video: Teuvo Hakkarainen sharia-laista. 3 min 8 sek.

Sharia-lain kohteeksi ovat joutuneet Hakkaraisen mielestä hänen itsensä lisäksi myös Halla-aho, Kiemunki ja Tynkkynen.

– Monet muut tulevat vielä perässä ja ainoastaan kun terrorismia arvostellaan, siitä saa sitten tuomion. Ihmettelen Halla-ahon tuomiota, kun hän arvosteli Muhammedia. Mitähän Suomen laki ja poliisi sanoisi, jos minulla olisi viisi alaikäistä vaimoa? Hakkarainen kysyy.

Myönteistä palautetta kansalaisilta

Viitasaarelainen Hakkarainen on saanut paljon kansalaispalautetta tuomionsa jälkeen.

– Minulle on tullut varmaan pari sataa sähköpostia – ja kaikki ovat myönteisiä. Katselin myös iltapäivälehtien lukijakommentteja ja myös niistä suurin osa oli positiivisia. Siellä oltiin sitä mieltä, että nyt lynkattiin. Ihan tämmöinen tavallinen, hetero, suomalainen mies laitettiin rautoihin, Hakkarainen kertoo.

Tuomio ei Hakkaraisen mukaan vaikuta hänen toimintaansa tai sanojensa käyttöön.

– Eivät ne asiat muutu miksikään – ja en muutu minäkään. Se on vähän niin kuin: mitä se pantterikaan täplilleen voi.

Hakkarainen ei olisi mielestään joutunut oikeuteen, jos olisi kirjoittanut, että melkein kaikki muslimit.

– Yksi sana. Todennäköisesti sitä joutuu seuraavankin kerran istuntoon, jos virkkuukoukulla etsitään vikoja ja vahtaamalla vahdataan. Kyllähän niitä virheitä tulee, niin kuin tuolla liikenteessä saattaa joku rikkoa liikennesääntöjä.

Tavallisten ihmisten ääni

Sakkotuomio vaikuttaa Hakkaraisen arvion mukaan positiivisesti tulevissa vaaleissa.

– Tietenkin sillä on positiivinen vaikutus, koska tässä tuomitaan kansanryhmä. Ihan tavalliset ihmiset, jotka tekevät työtä täällä, ovat ottaneet vastuuta elämästä, perheestä ja yhteiskunnasta. Niitä ollaan tuomitsemassa ja huutamassa rasisteiksi. Kansalaiset näkevät rivien välistä, että tässä on kysymyksessä muut kuin kansalaisten edut.

Hakkaraisen suvun omistama saha-alan yritys työllistää Viitasaarella noin 25 ihmistä.

– Tässä on ollut ihmisiä töissä vuosikymmeniä. Me yritetään, että työpaikat pysyisivät ja heillä olisi tulevaisuus. Eläke- ja sosiaaliset edut pysyisivät sekä hyvinvointivaltio. Sen tuhoaminen on lähtenyt liikkeelle jo kymmeniä vuosia sitten.

Suomalaista hyvinvointia ollaan Hakkaraisen mukaan jakamassa pois omista käsistä ympäri maailmaa.

– Kaikki mikä on erilaista tai monikulttuurista, sillä on kaikki edut valmiina. Ne saavat tehdä ihan mitä vaan. Ei tule koskaan tutkintapyyntöjä niitä kohtaan kuin ainoastaan törkeissä rikoksissa. Murhista ja raiskauksista on olemattomat tuomiot ja sitten ne laitetaan Suomen vankiloissa kuin lomakohteisiin. Se alkaa kansalaisia ärsyttämään.

Maahanmuuttokriittisyys jatkuu

Hakkarainen aikoo jatkaa maahanmuuttokriittistä keskustelua niin kauan kun hänessä henki pihisee.

– Sanotaan, että se on hallinnassa, mutta ei se ole. Meille tulee käymään niin kuin Ruotsissa, jossa on arviolta ainakin 15 ”no-go-aluetta”. Pitäisi nyt hoitaa tämä asia kuntoon, eikä sitten kun se on myöhäistä. Silloin sitä ei saa enää hallintaan, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen tarkoittaa ”no-go-alueilla” sellaisia alueita, joille menoa ei suositella. Perusteena on se, että kyseisillä alueilla on paljon maahanmuuttajia.

– Nimenomaan kun nämä maahanmuuttajat ovat miehiä – eli kyse ei ole hädänalaisista ihmisistä. Ne tulevat vain mellakoimaan tänne ja käyttämään hyvinvointivaltioiden etuisuuksia hyväkseen. Ne eivät niistä tavoistaan luovu. Muslimi on muslimi, Hakkarainen toteaa.

”Kotoutuminen hölynpölyä”

Ongelmia aiheutuu Hakkaraisen mielestä Suomelle ja koko Europalle, jos muslimien muuttoa ei saada torpattua.

– Sieltä maailman pahimmilla alueilla Afrikassa ja Lähi-idässä ollaan kasaamassa miehet tänne pohjolaan. Ei se mene jakeluun. Puhutaan, että ne kotoutuvat. Hölynpölyä. Ei niin tule koskaan tapahtumaan. Siitä ei koidu muuta kuin pelkkiä ongelmia, Hakkarainen arvioi.

EU ei pysty Hakkaraisen mukaan torjumaan Eurooppaan suuntautuvaa kansainvaellusta.

– Ei tällä lainsäädännöllä, eikä näillä toimenpiteillä. Jos Turkin kanssa tulee riita, niitä on meillä heti miljoonittain täällä. Lisäksi niitä valuu koko ajan Italiaan Pohjois-Afrikasta. Kyllä ne keinot keksii, miten ne saadaan rahdattua tänne lihapatojen ääreen.

Punavihreä kupla tekee hallaa

Sosialidemokraatit, vasemmisto ja vihreät tekevät Hakkaraisen mielestä hallaa suomalaisille.

– Se on niin sanottua toveripopulismia. Ne osaavat muotoilla asiat kauniisti. Ne vievät suomalaisen jätkän kukkatarhojen äärelle ja sanovat, että tässä on sinulle, mutta samat puheet puhuvat kuin kommunistit aikanaan. Samassa kuplassa on myös RKP. Eivät ne välitä suomalaisesta, Hakkarainen arvostelee.


Video: Teuvo Hakkarainen ”punavihreistä”. 3 min 15 sek.

Punavihreälle kuplalle on Hakkaraisesta tärkeintä, että kansainväliset sopimukset täytetään, ollaan sivistyneitä poliitikkoja, osataan esitellä asiat hyvin ja kelvataan EU:n ytimeen.

– Kaikki sanamuodot ovat sinne sopivia. Niistä eroavat ovat perussuomalaisten, tavallisten suomalaisten mielipiteitä. Jos me haluamme pitää tämän hyvinvointivaltion, silloin se maailman parantaminen pitää lopettaa. Mitä tulee esimerkiksi kehitysapuun, niin se on kansalaisten pettämistä, Hakkarainen toteaa.

Halla-ahon kelkassa

Perussuomalaiset pitää puoluekokouksensa Jyväskylässä ensi kesäkuussa. Kokouksessa valitaan puolueelle puheenjohtaja. Istuva puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ilmoittaa jatkoaikeistaan ”kevään korvalla”.

Hakkarainen on asettautunut kannattamaan europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa, jos tämä lähtee tavoittelemaan perussuomalaisten puheenjohtajuutta. Halla-aho on ilmaissut lähtevänsä ”todennäköisesti” ehdokkaaksi.

– Halla-aho on hyvin selkeä vedenjakaja suomalaisessa yhteiskunnassa. Ollaan joko häntä vastaan tai hänen puolellaan. Siitä on helppo valita. Hän ei ole mikään arvoliberaali, vaan hyvin selkeä. On hyvin helppo asettua hänen puolelleen ja myös vastustajien asennoitua siihen.

Hakkaraisesta maahanmuuttokriittisyys olisi Halla-ahon vahvuus puheenjohtajana.

– Hänelle on nimenomaan tärkeää maahanmuuttokriittisyys. Tänne ja Eurooppaan tullut kaaos on yksi perusasia, johon tarvitaan Halla-ahoa. Hän on vastustaja tälle järjettömyydelle, Hakkarainen vakuuttaa.

Soini on hyvä ulkoministeri

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho on kertonut odottavansa Soinin päätöstä ennen kuin tekee omat ratkaisunsa. Ehdolle ovat ilmoittautuneet Satakunnan perussuomalaisten hallituksen jäsen Riku Nevanpää, puolueen nuorisojärjestöä Keski-Suomessa johtava Teemu Torssonen ja Oulun perussuomalaisten taloudenhoitaja Raimo Rautiola.

– Jos Timo Soini ei lähde, niin se on selvä paikka Halla-aholle. Timosta en tiedä, mitä hän tahtoo. Nyt hän toimii ulkoministerinä ja hoitaa sitä tehtävää hyvin, Hakkarainen toteaa.

Ennen puoluekokousta Viitasaaren mies kannustaa kansalaisia osallistumaan kuntavaaleihin.

– Pitää mennä äänestämään. Kuntavaalit on semmoinen juttu, että siinä vaikutetaan siihen lähipiiriin. Jos täällä halutaan ajaa suomalaisten etuja, sitten ehdokkaaksi ja äänestämään perussuomalaisia. Siten vaikutetaan sille lähialueelle omassa kunnassa, Hakkarainen kannustaa.

MIKA RINNE