Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraista harmittaa monien suomalaisten sinisilmäisyys turvapaikkakriisissä.

Perussuomalaisten viitasaarelainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen pitää Maahanmuuttoviraston eli Migrin suuntaa oikeana, kun se ilmoitti sulkevansa lisää vastaanottokeskuksia.

– Suunta on hyvä, mutta muuten Maahanmuuttovirasto on turha laitos, Hakkarainen toteaa.

”Saarijärvelläkin saavat olla kohta rauhassa”

Migri ilmoitti maanantaina, että majoituspaikat vähenevät noin 1 800 paikalla pääosin ensi huhtikuun loppuun mennessä. Sulkemislistalla ovat Kemijärven, Kuusamon, Raaseporin ja Saarijärven vastaanottokeskukset.

– Saarijärvelläkin saadaan olla kohta rauhassa, kun ne lähtevät pois, mutta on valitettavaa, kun ne jäävät tähän maahan, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen kutsuttiin yllätysvierailulle SPR:n Saarijärven vastaanottokeskukseen syyskuussa.

– Vierailusta tuli myönteistä kansalaispalautetta, että kansanedustaja tuli yllättäen katsomaan todellista tilannetta. Kyseessä ei ollut siis varta vasten järjestetty tilaisuus, jossa esiteltäisiin vain hyvät puolet, Hakkarainen kertoo.

Vierailu 280-paikkaisessa keskuksessa vahvisti Hakkaraisen mielipidettä.

– Siellähän ei ollut kuin yksi ainoa, jonka olisin voinut hyväksyä turvapaikansaajaksi. Turisteina maahan saapuneille pitää panna leima perseeseen ja lähettää niin kauaksi kuin pystyy, Hakkarainen tuhahtaa.

Maasta poistaminen ongelmallista

Vastaanottokeskuksia on Suomessa yhteensä noin 30, kun niitä oli viime vuodenvaihteessa 130. Hakkaraista huolestuttaa miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden maasta poistaminen onnistuu.

– Ongelmat siirtyvät vain suuriin asutuskeskuksiin. Miten kielteisen turvapaikkapäätöksen saajat saadaan maasta pois? Paperittomia jää pyörimään Suomeen. Ei tällä lainsäädännöllä ja perustuslailla niitä saada täältä pois, Hakkarainen toteaa.

Vastaanottokeskuksia suljetaan, sillä turvapaikanhakijoiden määrä Suomessa on vähentynyt rajusti. Hakkarainen muistuttaa, että turvapaikanhakijoiden etuuksia on tiukennettu perussuomalaisten ansiosta ja hallitusyhteistyöllä.

– Suomesta on saatu vähemmän houkutteleva kohdemaa turvapaikaturisteille ja pakolaisvirta on tyrehtynyt. Jos sosiaalidemokraatit olisi ollut meidän tilalla hallituksessa, niin ei olisi tehty yhtään mitään, vaan täällä olisi 100 000 turvapaikkaturistia enemmän, Hakkarainen arvioi.

Sinisilmäisyyden hyväksikäyttöä

Hakkaraista harmittaa monien suomalaisten sinisilmäisyys turvapaikkakriisissä.

– Valtamedian propaganda meni perille. Kun minua karvaisempia ja vanhoja kaljupäisiä ”lapsia” saapui, niin mummot kutoivat sukkia ja villapaitoja. Niitä pidettiin sitten persepyyhkeinä ja heitettiin menemään, Hakkarainen sanoo käärmeissään.

Suurin osa Suomen vastaanottokeskuksista on SPR:n ylläpitämiä. Järjestö saa Hakkaraiselta ankaraa kritiikkiä.

– Kylien poikamiehet jäivät nuolemaan näppejään, kun vähätkin naiset houkuteltiin vastaanottokeskuksiin. Niistä oli tarkoitus tehdä suojatyöpaikkoja, mutta nyt lupauksia joudutaan perumaan, kun keskuksia lopetetaan. Ne eivät ole yhtään huolissaan suomalaisesta poikamiehestä, joka elää ja kituuttaa korvessa. Apua ei sinne heru.

”SPR:ää eivät kiinnosta suomalaiset vanhukset”

Suomalaiset vanhukset jäävät Hakkaraisen mukaan liian vähälle hoidolle samalla kun turvapaikanhakijoiden hyysäämistä jatketaan.

– SPR:ää eivät kiinnosta suomalaiset vanhukset. Ei näy heidän auttajiaan vanhusten hoitopisteissä, vaan omaiset käyvät syöttämässä, Hakkarainen laukaisee.

Turvapaikanhakijoiden hyysääminen palvelee Hakkaraisen mielestä vaarallisia tarkoitusperiä.

– Se oli yhteiskunnan maksamaa seksiturismia, jossa suomalainen jätkä maksoi sen, mikä järjestettiin Lähi-Idästä. Niiden tarkoituksena on vaihtaa miespuolinen väestö ”suvakkien” toimesta, Hakkarainen varoittaa ja viittaa vastaanottokeskuksissa paljastuneisiin henkilökunnan ja turvapaikanhakijoiden välisiin seurustelusuhteisiin.

Syyte kansan mielipidettä vastaan

Valtakunnansyyttäjä ilmoitti tiistaina, että Hakkarainen saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyte tulee Facebook-kirjoituksesta, jonka Hakkarainen julkaisi Nizzan terrori-iskun jälkeen.

– Tukea on tullut paljon. Tässä hyökätään kansan mielipidettä vastaan, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen ihmettelee kohteluaan verrattuna Helsingin Sanomiin.

– Se kirjoitti ensin samalla tavalla, mutta sitä vastaan ei ole nostettu syytettä. Jos ne eivät kiihota, niin miksi minäkään kiihottaisin? Hakkarainen kysyy.

Niin sanottu suvaitsevaisuus on iskostettu Hakkaraisen mielestä syvälle Suomen lainsäädäntöön.

– Jos ostaisin kirjakaupasta Raamatun ja Koraanin ja polttaisin omaa omaisuuttani niin sanotussa kristityssä maassa, niin saisin Koraanin poltosta syytteen uskonrauhan rikkomisesta. Muslimit ja terroristit käyttävät tätä tilannetta hyväkseen.

”Jos tuomio tulee, niin linja ei muutu”

Hakkaraisen mielestä muslimien ja terroristien arvostelua on tällä hetkellä Suomessa kuin Neuvostoliiton arvostelu suomettumisen aikaan.

– Silloin arvostelija sai vain toimittajat kimppuunsa. Nyt toimittajien lisäksi kimpussa on oikeuslaitos.

Hakkaraisen syytettä puidaan aikanaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

– Kun suomalaisten puolta pitää, niin todennäköisesti tulee lisääkin. Jos tuomio tulee, niin linja ei muutu. Jatkossa mahdollisen sakkolapun voi lähettää suoraan postitse, niin ei tule turhia kuluja yhteiskunnalle, Hakkarainen toteaa.

MIKA RINNE