

PS ARKISTO
Suomen Perustan toiminnanjohtaja: Suomella pitäisi olla täysi oikeus päättää, ketä ottaa maahan asumaan
HS uutisoi lokakuun alussa, että perussuomalaiset pyrkii vähentämään kiintiöpakolaisten ottamista muslimimaista ja ottamaan heitä sen sijaan kristillisistä maista. Yhdenvertaisuusvaltuutettu ei perussuomalaisten kannalle lämmennyt, vaan pitää sitä syrjivänä. Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroosilla on asiasta toisenlainen näkemys.
Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan on syytä olettaa, että sisäministeriön poliittinen johto on ohjeistanut virkakuntaa valmistelemaan vuoden 2025 pakolaiskiintiön kohdentamista perustuslaissa ja yhdenvertaisuuslaissa säädetyn syrjintäkiellon vastaisesti, kirjoittaa HS tänään.
Toisenlaisen näkemyksen asiasta esittää Facebook-kirjoituksessaan Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos.
– Kiintiöpakolaisten ottamisessa ei itsessään ole mieltä, sillä pakolaisten auttaminen pitäisi hoitaa pakolaisleireillä, mutta ei tunnu olevan järkeä tuossa yhdenvertaisuusvaltuutetun kannanotossakaan, Grönroos kirjoittaa.
Täysin vapaaehtoinen järjestelmä
Jos esimerkiksi Suomen kansalaiselta evättäisiin joku hänelle kuuluva oikeus uskonnon perusteella, niin toki tällöin kyseessä olisi syrjintä. Kaikilla maailman ihmisillä taas ei Grönroosin mielestä ole mitään subjektiivista oikeutta muuttaa Suomeen kiintiöpakolaisena, sillä järjestelmä on täysin vapaaehtoinen siihen osallistuville maille eikä Suomen tarvitsisi ottaa yhtään kiintiöpakolaista, kuten valtaosa maailman maista ei otakaan.
– Suomella pitäisi siis olla täysi oikeus päättää, ketä ottaa järjestelmän kautta maahansa asumaan. Jos tämä on syrjintää, niin yhtä lailla voitaisiin väittää, että Suomi syrjii kaikkia muita maailman ihmisiä, kun se on tehnyt poliittisen päätöksen ottaa maahan ukrainalaisia sotapakolaisia, kun esimerkiksi gazalaiset, rohingat, uiguurit ja lukemattomat muut vaikeassa asemassa olevat ryhmät eivät sisälly avun piiriin.
– Eikö itsenäisellä maalla ole kuitenkin oikeus valita ketä auttaa ja ketä ottaa maahansa – vai päättääkö asiasta yhdenvertaisuusvaltuutettu? Grönroos kysyy.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- kristilliset maat muslimimaat yhdenvertaisuuslaki pakolaisleirit kiintiöpakolaiset Syrjintä Yhdenvertaisuusvaltuutettu Pakolaispolitiikka Helsingin Sanomat Suomen Perusta Simo Grönroos Perustuslaki
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ruotsi ei ole enää houkutteleva maa – kiintiöpakolaisten määrä romahti 2023

Suomen Perustan toiminnanjohtaja EU:n maahanmuuttopaktista: “Silmänkääntötemppu”

Laittomat siirtolaiset ja maahantulijat tekivät Saksassa viime vuonna ennätysmäärän väkivaltarikoksia – tekijät yhä nuorempia

Tämän vuoden pakolaiskiintiö on pienin miesmuistiin – osa kiintiöstä suunnattu sosialistihallintoa pakeneville venezuelalaisille
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.

Kun mitta tulee täyteen: Rikollisjengien terrorille pantiin kertakaikkinen piste – El Salvadorin kansalaisten turvallisuudentunne oli aiemmin pohjamudissa, tänään parempi kuin sveitsiläisillä
El Salvadorin itsevaltainen presidentti lopetti kovalla kädellä maata terrorisoivien rikollisjengien mielivallan. Kansa ja yrityselämä kiittävät mutta arvostelijoitakin riittää. Yhtä kaikki El Slavador on tänään kansalaisten mielestä yksi maailman turvalllisimmista maista.