Ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja, eurovaaliehdokas Simo Grönroos osallistui tänään Euroopan muuttoliikeverkoston seminaarissa käytyyn paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli EU:n maahanmuuttopakti. Grönroos korosti paktin olevan lähinnä silmänkääntötemppu, jolla yritetään antaa kansalaisille kuva siitä, että siirtolaisvirtoihin jotenkin puututtaisiin.

Ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos kirjoittaa Facebookissa, ettei maahanmuuttopakti todellisuudessa rajoita maahanmuuttoa Eurooppaan millään tavalla, mutta vie jäsenmailta toimivaltaa maahanmuuton saralla ja pakottaa nämä vastaanottamaan muihin maihin tulleita turvapaikanhakijoita tai osallistumaan näistä aiheutuviin kuluihin ns. ”taakanjaon” nimissä.

– Paktissa mainostettu raflaavan kuuloinen ”rajamenettely”, joka voidaan kohdistaa tiettyihin maahanmuuttajaryhmiin, joiden saamien positiivisten turvapaikkapäätösten määrä on matala, tarkoittaa käytännössä samoja turvapaikkamenettelyjä kuin muutenkin, mutta jotka vain tehdään rajan tuntumassa ja jotka pyritään suorittamaan nopeammassa aikataulussa, Grönroos kertoo.

Ei maahanmuuttopaktille

Paktissa otetaan lisäksi askelia EU:n laajuisen kiintiöpakolaisjärjestelmän luomiseksi.

– Ei maahanmuuttopaktille! Grönroos kirjoittaa ja jatkaa:

– Tilalle ns. Ruanda-suunnitelma, jossa Eurooppaan pyrkivät turvapaikanhakijat viedään Euroopan ulkopuolisiin yhteistyömaihin, joihin he myös jäävät, mikäli saavat positiivisen turvapaikkapäätöksen.

Tallenne Euroopan muuttoliikeverkoston seminaarista löytyy myös YouTubesta. Seminaarin paneeliosuus alkaa 39 minuutin kohdalla.

Suomen Uutiset