Perussuomalaiset Nuoret vaatii kansanäänestystä Suomen jäsenyydestä Euroopan Unionissa vuoteen 2020 mennessä. Järjestö linjaa, että kansanäänestys tulee kirjata uuteen hallitusohjelmaan vuoden 2019 eduskuntavaalien jälkeen.

Samalla Suomen on nuorisojärjestön mukaan aloitettava valmistelut palatakseen takaisin kansalliseen valuuttaan.

– Me nuoret emme koskaan ole saaneet äänestää Suomen jäsenyydestä EU:ssa, ja liittovaltiokehityksen kiihtyessä kysymys on ajankohtaisempi kuin kertaakaan 2000-luvulla. Etenkin yhteisvaluutta euron osoittauduttua taloudelliseksi ja sosiaaliseksi katastrofiksi Suomelle, tulee meidän antaa kansalle tilaisuus äänestää, tahdommeko jäädä uppoavaan unioniin, vaatii Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Tymäkkä tavoiteohjelma

PS-Nuoret hyväksyi kevätkokouksessaan uuden 18-kohtaisen tavoiteohjelman, joka linjaa järjestön tärkeimpiä poliittisia päämääriä seuraavien vuosien aikana. #FIXIT-äänestyksen lisäksi vuoteen 2020 mennessä Perussuomalaiset Nuoret tahtoo muun muassa luopua virkamiesruotsin vaatimuksista ja pakkoruotsista, erottaa kirkon ja valtion toisistaan sekä kirjata aseiden omistusoikeuden lakiin.

– Alamme välittömästi toteuttaa tavoiteohjelmaamme ja edistää sen kirjauksia. Tavoiteohjelma linjaa toimintamme painopisteitä seuraavien vuosien ajaksi, ja asettaa meille selkeitä päämääriä politiikan eri osa-alueilla. Ohjelma on valmisteltu suoran demokratian keinoin ja jäsenistöä kuunnellen, ja on erinomainen läpileikkaus perussuomalaisesta aatemaailmasta, kertoo Voutila.

Tavoiteohjelma luettavissa kokonaisuudessaan PS-Nuorten sivuilla >

SUOMEN UUTISET