Suomen ja Italian hallitukset ilmoittivat viime perjantaina tukitoimista, joilla kansalaisia autetaan selviämään pystysuoraan kohonneista energiakustannuksista. Eroja toimissa on kuin yöllä ja päivällä, toteaa Taloussanomat. Italia laittaa EU:n koronaelvytyksen tarkoitettuja rahoja reippaasti juuri kansan energiapiinan helpottamiseen.

Suomi antaa työmatkakulujen verovähennykseen viiden sentin kilometrikohtaisen tilapäisen korotuksen. Sen kustannusvaikutus on 140 miljoonaa euroa. Muitakin tukitapoja toki selvitellään.

”Tämän ja viime vuoden ylimääräiset energiatuet yhteen laskien Italian valtio avittaa kansalaistensa ja yritystensä selviämistä energiakriisin paisuttamista sähkö-, lämpö-, kaasu- ja polttoainelaskuista yhteensä 18 miljardin euron tukiaisilla”, kirjoittaa kommentissaan Taloussanomien erikoistoimittaja Jan Hurri.

Italian energiatuki massiivinen Suomeen verrattuna

Italia tukee kansalaistensa ja yritystensä energiapiinaa toisin sanoen lähes 130-kertaisella rahamäärällä Suomen hallituksen ilmoittamaan täsmätukeen verrattuna.

Koronaelvytykseen korvamerkityssä kaikkiaan 800 miljardin euron EU-operaatiossa Italia on absoluuttisesti suurin saaja, mutta Suomi on yksi järjestelyn nettomaksajista.

SUOMEN UUTISET