

PS ARKISTO
Tavio EU-paketin käsittelystä: Pääministeri neuvotteli ja esitteli paketin virheellisesti
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kysyy blogissaan, onko perustuslakia noudatettu, kun pääministeri Sanna Marin (sd) neuvotteli paketin vastoin perustuslakivaliokunnan kantaa.
Perustuslakivaliokunta päätti viime vuoden kesäkuussa (16/2020) seuraavaa: ”Valtioneuvoston ei tule asian käsittelyn tässä vaiheessa hyväksyä tai edistää nyt ehdotettua unionin lainanottoa ja jäsenvaltioiden siihen kytkeytyvää vastuuta avustusmuotoisista tukivälineistä”.
Tämän jälkeen pääministeri Sanna Marin kuitenkin hyväksyi neuvotteluissa EU-paketin, joka perustui unionin lainanottoon ja jäsenvaltioiden siihen kytkeytyvään vastuuseen avustusmuotoisista tukivälineistä.
Marin tarjosi muunneltua totuutta
Lisäksi Marin on alusta loppuun asti esitellyt elvytyspaketin eduskunnalle niin, ettei kyse ole Suomen itsemääräämisoikeuden luovuttamisesta. Kuitenkin perustuslakivaliokunta aktivoi perustuslain 94 momentin lukon, eli kahden kolmasosan määräenemmistövaatimuksen, jota käytetään, kun on kyse merkittävästä vallan siirrosta EU:lle.
– Näin ollen pääministerin väite on tullut oikeudellisesti pitävällä tavalla vääräksi osoitetuksi. Pääministerin väite muuttui selvästi muunnelluksi totuudeksi viimeistään silloin, kun hän jatkoi väitettään myös perustuslakivaliokunnan päätöksen jälkeen, Ville Tavio huomauttaa.
– Tästä saa lisäksi vaikutelman, ettei pääministeri tosiasiallisesti kunnioita perustuslakivaliokunnan ratkaisua. Hän ei ole kertaakaan todennut itse ratkaisun sisältöä ja on siitä kysyttäessä vastannut virheellisesti, ettei kyseessä ole perustuslain 94 § täysivaltaisuuden luovutus.
Luvut olivat vääriä
SDP:n kansanedustajat äänestivät linjausta vastaan perustuslakivaliokunnassa, mutta se ei vapauta pääministeriä hyväksymästä päätöstä, vaan häntä sitoo valiokunnan enemmistön kanta.
Tavio huomauttaa lisäksi, että elpymispaketti esiteltiin pääministeri Marinin ja valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk) toimesta eduskunnalle siten, että Suomen saanto on kolme miljardia ja nettomaksu myös kolmisen miljardia. Luvut olivat vääriä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lainanotto yhteisvelka neuvottelut EU-elvytyspaketti Sanna Marin Ville Tavio Matti Vanhanen Itsemääräämisoikeus perustuslakivaliokunta
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Immonen: Päätösvaltaa tulisi ryhtyä palauttamaan EU:lta takaisin kansallisvaltioille – ”Mitä lähempänä päätökset tehdään kansaa, sitä paremmin päätökset vastaavat kansan todellista tahtoa”

Tynkkynen: Muut puolueet ovat paniikkitilassa siksi, että tällä viikolla olemme puhuneet EU-politiikasta avoimemmin kuin koskaan – samalla olemme paljastaneet suunnan, mihin ollaan menossa

EU-paketin käsittely keskeytyi dramaattisesti, perustuslakivaliokunnan ratkaistava pöydällepanokiista (video)

Tavio: EU:n tahto on demareille tärkeämpää kuin äänestäjille annetut lupaukset – “SDP:n vaaliohjelma lupasi vastustaa yhteisvelkaa”

Wihonen: Elvytyspaketti vie EU:ta kohti liittovaltiota

Perussuomalaiset erittäin pettyneitä äänestystulokseen: Suomelta vietiin valtavasti rahaa ja itsemääräämisoikeutta

Marin jätti oven raolleen uusille elvytyspaketeille – Halla-aho: ”Etelä-Euroopan maiden rakenteellisia ongelmia sosialisoidaan kaikkien riesaksi”

Tavio: Byrokratia ja verotus pois innovaatioiden tieltä
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.
Uusimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari

Suomen Yrittäjät: Hallituksen kasvutoimet ovat merkittäviä

Aittakumpu: Kehysriihestä merkittävä tuki lapsiperheille
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää