Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen Helsingissä sijaitsevan lastensairaalan hoitojonon purkamisesta. Tavio vaatii, että hoitojono lyhennetään hoitotakuuajan puitteisiin jo tämän vuoden aikana.

– Asiantuntijoiden työryhmä kartoittaa vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi, mutta sen raportin luovuttamisen aikaraja on vasta vuodenvaihteessa. Toimenpiteisiin pitää ryhtyä nopeammin kuin ensi vuonna, Ville Tavio linjaa.

Tärkeysjärjestys hukassa

Tavio pitää pöyristyttävänä, että Suomesta on jouduttu leikkausjonojen ja hoitajapulan takia kuljettamaan vakavasti sairaita lapsia Ruotsiin hoitoon.

– Valtion prioriteetit ovat hukassa, jos edes sairaille lapsille ei ole resursseja, Tavio moittii.

Hoitojonot kasvavat

Osa lapsista on ollut leikkausjonossa yli vuoden. Hoitotakuun mukainen aikaraja on puoli vuotta. Tavio arvioi, että jos uusia erityisammattilaisia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin ei ole nopeasti saatavilla, kannattaa apuvoimia hankkia muista sairaanhoitopiireistä.

– Lastensairaalassa kaksi kolmesta tehohoitolapsesta on muualta kuin Uudeltamaalta, joten tämä on koko Suomen ongelma. Siksi nimenomaan hallituksen on puututtava siihen, Tavio sanoo.

SUOMEN UUTISET