

Matti Matikainen
Toimi Kankaanniemi KSML:ssä: 750 mrd euron EU-tukipaketti on vaarallinen ensimmäinen avaus – pian Välimeren kriisimaat vaativat lisää miljardeja
EU-elvytyspaketti rikkoo räikeästi yhdessä sovittuja sääntöjä. Pääministeri Sanna Marinin (sdp.) neuvottelema sopimus sitoo Suomen yhteisvelkaan, eikä tämä ole 1994 kansanäänestyksen mukaista. Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (ps.) kirjoittaa asiasta Keskisuomainen-lehden kolumnissa.
Kankaanniemi kirjoittaa:
– Euroopan unioni ei saa rahoittaa jäsenvaltioita, ei saa ottaa velkaa eikä kantaa veroja. Näin vakuutettiin perussopimukseen vedoten 25 vuotta sitten, kun äänestimme jäsenyydestä. Lisäksi luvattiin, että yhteisvaluuttaa ei tule eikä liittovaltio toteudu.
– Nyt on toisin. Paljon päätösvaltaa on valunut unionille. Euro runnottiin jo 20 vuotta sitten. Nyt pääministeri Sanna Marin neuvotteli sopimuksen, jolla EU liittovaltioistuu. Se sitoo Suomen 38 vuodeksi kiellettyyn yhteisvelkaan ja EU-veroihin. Säännöt rikottiin, vaikka oikeusvaltioperiaatteesta jyristiin. Kansalle tämä on pelkkä ilmoitusasia!”
– Rooman keisari pani aikanaan koko maailman verolle. Rooma elää taas muiden verovaroilla. Sivistyksen kehdon Kreikan osalta vastuumme jatkuu vielä yli 60 vuotta. Kun lahjoitamme näille, ne eivät tee uudistuksia eivätkä kanna veroja. Moraalikato syvenee.
– 750 mrd euron EU-tukipaketti on vaarallinen ensimmäinen avaus. Se ei riitä kriisimaiden pelastamiseen. Suomelle iso paketti asettaa hirttosilmukan kaulaan. Köyden kiristäjät ovat Välimeren kriisimaissa. Pian ne vaativat lisää miljardeja. Syntyy kohtalokas kierre.
– Keskusta ratkaisee. Jos se perussuomalaisten ohella hylkää paketin, kierre katkeaa. Samalla kaatuu vihervasemmiston ajama sokea EU-liittovaltioutopia.
– Liittovaltion sijaan EU pitää muuttaa vapaakauppa-alueeksi. Suunnitelmatalous ja valtava tuki- ja tulonsiirtounioni edustavat menneisyyttä.
Kankaanniemi muistuttaa, että britit tekivät tulevaisuuspäätöksen erotessaan EU:sta.
– Ovat muutamassa vuodessa voiton puolella.
Kankaanniemi moittii hallitusta, joka uudistusten sijaan hallitus ottaa velkaa ja kiristää veroja, viimeksi polttoaineveroa.
– Pian punavihreät iskevät uusilla rasitteilla asumiseen, yrittämiseen ja jälleen auton käyttöön. Hallitus nostaa veroastetta avaamalla kaksi uutta verotasoa, EU-veron ja maakuntaveron. Kilpailukyky ja veronmaksajien sietokyky vaarantuvat. Keski-Suomessa, jossa kuntaveron korotuspaine on suuri, iskut ovat rankat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tavion mielestä Suomessa tarvitaan aatteellinen ja taloudellinen ryhtiliike: ”Kuoliaaksi verottaminen ja valtiontalouden tuhoaminen on lopetettava ”

Eurooppaministeri Tuppurainen toisti suomalaisten maksamien lahjarahojen levittämisen evankeliumia

Pelastaako Unkari suomalaiset kalliilta elvytyspaketilta? – Maa uhkaa kaataa paketin

Tavio: EU-elvytyspaketti keskustan käsissä

Halla-aho: Koronakriisiä käytetään EU:n oman vallan kasvattamiseen – “Suomalainen kotitalous maksaa korkeampia veroja, jotta italialaisen ei tarvitsisi”

Ranne: EU:n velka tulee jäädäkseen

Perussuomalaiset vaati EU:n jättipaketin vaikutusarviota: Sellaista ei ole tehty – ”Onko tämä teidän mielestänne faktapohjaista päätöksentekoa?”

Halla-aho Ylellä: EU-elvytyspaketista olisi pitänyt kieltäytyä jo kesällä – ”Suomen paikka ei ole velkaunionissa”

Perussuomalaiset Naiset tukee nuorisojärjestön kansalaisaloitetta yksimielisesti: “Emme lähde mukaan liittovaltioon”
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.