EU-elvytyspaketti rikkoo räikeästi yhdessä sovittuja sääntöjä. Pääministeri Sanna Marinin (sdp.) neuvottelema sopimus sitoo Suomen yhteisvelkaan, eikä tämä ole 1994 kansanäänestyksen mukaista. Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (ps.) kirjoittaa asiasta Keskisuomainen-lehden kolumnissa.

Kankaanniemi kirjoittaa:

– Euroopan unioni ei saa rahoittaa jäsenvaltioita, ei saa ottaa velkaa eikä kantaa veroja. Näin vakuutettiin perussopimukseen vedoten 25 vuotta sitten, kun äänestimme jäsenyydestä. Lisäksi luvattiin, että yhteisvaluuttaa ei tule eikä liittovaltio toteudu.

– Nyt on toisin. Paljon päätösvaltaa on valunut unionille. Euro runnottiin jo 20 vuotta sitten. Nyt pääministeri Sanna Marin neuvotteli sopimuksen, jolla EU liittovaltioistuu. Se sitoo Suomen 38 vuodeksi kiellettyyn yhteisvelkaan ja EU-veroihin. Säännöt rikottiin, vaikka oikeusvaltioperiaatteesta jyristiin. Kansalle tämä on pelkkä ilmoitusasia!”

– Rooman keisari pani aikanaan koko maailman verolle. Rooma elää taas muiden verovaroilla. Sivistyksen kehdon Kreikan osalta vastuumme jatkuu vielä yli 60 vuotta. Kun lahjoitamme näille, ne eivät tee uudistuksia eivätkä kanna veroja. Moraalikato syvenee.

– 750 mrd euron EU-tukipaketti on vaarallinen ensimmäinen avaus. Se ei riitä kriisimaiden pelastamiseen. Suomelle iso paketti asettaa hirttosilmukan kaulaan. Köyden kiristäjät ovat Välimeren kriisimaissa. Pian ne vaativat lisää miljardeja. Syntyy kohtalokas kierre.

– Keskusta ratkaisee. Jos se perussuomalaisten ohella hylkää paketin, kierre katkeaa. Samalla kaatuu vihervasemmiston ajama sokea EU-liittovaltioutopia.

– Liittovaltion sijaan EU pitää muuttaa vapaakauppa-alueeksi. Suunnitelmatalous ja valtava tuki- ja tulonsiirtounioni edustavat menneisyyttä.

Kankaanniemi muistuttaa, että britit tekivät tulevaisuuspäätöksen erotessaan EU:sta.

– Ovat muutamassa vuodessa voiton puolella.

Kankaanniemi moittii hallitusta, joka uudistusten sijaan hallitus ottaa velkaa ja kiristää veroja, viimeksi polttoaineveroa.

– Pian punavihreät iskevät uusilla rasitteilla asumiseen, yrittämiseen ja jälleen auton käyttöön. Hallitus nostaa veroastetta avaamalla kaksi uutta verotasoa, EU-veron ja maakuntaveron. Kilpailukyky ja veronmaksajien sietokyky vaarantuvat. Keski-Suomessa, jossa kuntaveron korotuspaine on suuri, iskut ovat rankat.

SUOMEN UUTISET