

PS ARKISTO
Tynkkyselle kaksi merkittävää valiokuntapaikkaa europarlamentissa: ”Kilpailu on kovaa – tämä tuntuu lottovoitolta”
Ensimmäisen kauden europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen valittiin varsinaiseksi jäseneksi Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokuntaan sekä varajäseneksi kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokuntaan.
– Tämä tuntuu lottovoitolta. Pienen maan ainoana perussuomalaisten meppinä odotusarvo ei ollut hirveän korkealla, koska kilpailu on niin kovaa. EU-tasolla ulkoasiainvaliokuntaan pääsee yleensä hyvin kokeneita poliitikkoja, entisiä ulkoministereitä ja ulkopolitiikan johtajia. Neuvotteluissa aivan loppumetreillä saatiin puristettua paikka perussuomalaisille, koska neuvottelimme paikoista pohjoismaisena blokkina, Sebastian Tynkkynen kertoo.
Pienen maan ääni esiin
Ennen nousuaan Euroopan parlamenttiin Tynkkynen ehti toimia eduskunnassa ulkoasiainvaliokunnassa vuoden.
– Lupasin ennen vaaleja toimia Suomen ja Euroopan turvallisuuden eteen niin Ukrainan tukemisen kuin tiukkaan Venäjä-linjaan vaikuttamisen myötä. Geopolitiikassa tapahtuu tällä hetkellä enemmän kuin pitkään aikaan ja tämän valiokuntapaikan myötä pienen myös pienen maan ääntä pääsee tuomaan esiin, jonka paras turva on sääntöperusteinen maailma, Tynkkynen kertoo.
Tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa
Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokuntaan eli LIBEen kuuluvat käsiteltävinä asioina esimerkiksi maahanmuutto, turvapaikka-asiat, terrorismi ja EU:n ulkorajojen valvonta. Suomalaisittain se vertautuu paljolti eduskunnan hallintovaliokuntaan.
– EU-tasolla varajäsenenä on mahdollisuus osallistua valiokunnan substanssityöhön täysillä – toisin kuin Suomen eduskunnassa, jossa varajäsen haetaan yleensä paikalle ainoastaan päätösvallan varmistamiseksi tai äänestyksiin. Aion käyttää tämän mahdollisuuden hyväksi perussuomalaisen tiukan maahanmuuttopolitiikan edistämiseksi. LIBE on meille erittäin tärkeä paikka, Tynkkynen toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tynkkynen ennallistamisasetuksen hyväksymisestä: Surullinen päivä Suomelle – ”Tällaista saa lisää, kun äänestää vihreitä tai jää sohvalle”

”Isoja uutisia Brysselistä”, kertoo tuore meppi Sebastian Tynkkynen, ja lähettää samalla terveisiä vasemmistolle

Sebastian Tynkkynen: Unkarin Fidesz-puolueen kysymys oli vaalien alla median pääkysymys perussuomalaisille – ja kun saamme torpattua heidät, media on hiljaa

Sebastian Tynkkynen politiikan tarkoituksesta: ”Ydinkysymys suomalaisessa politiikassa on hyvinvointiyhteiskunnan säilyttäminen tuleville sukupolville”

Tynkkynen: Lesbo-, trans- ja liittovaltiojärjestöille jaettavat EU-rahat ohjattava Ukrainan puolustukseen
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.