

LEHTIKUVA
Vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmed jätti taas laskuja maksamatta, joutui käräjille – ulosottomies kintereillä
Kansanedustaja Suldaan Said Ahmed on lokakuussa saanut Helsingin käräjäoikeudessa kaksi uutta velkomustuomiota. Tuomioistuimen kautta saataviaan joutuivat tällä kertaa perimään luottokorttiyhtiö American Express sekä Danske Bank, joille molemmille Said Ahmed velvoitettiin maksamaan velkapääomat korkoineen.
American Expressin velkomusasiassa oli kyse 962 euron maksukorttilaskusta, jota kansanedustaja Suldaan Said Ahmed (vas) ei viitsinyt hoitaa ajallaan. Olisi ehkä kannattanut, sillä käräjäoikeuden käsittelyssä velkapääoman päälle maksettavaksi tulivat korkojen lisäksi myös oikeudenkäyntikulut, kaikki yhteensä 283 euroa.
Danske Bankille Said Ahmed on velkaa suuremman summan, yhteensä 8 265 euroa. Käräjäoikeuden tuomiosta ilmenee, että kyse on MasterCard-kortin vinguttamisella kertyneistä rästeistä. Tässäkin tapauksessa välinpitämättömyydelle tuli ylimääräistä hintaa käräjillä, koska tuomiossa Said Ahmed velvoitetaan maksamaan velan lisäksi korkoja, perintäkuluja sekä oikeudenkäyntikuluja yhteensä 402 euron edestä.
Said Ahmedin velkasotkuja on käsitelty aiemminkin tuomioistuimessa.
Ulosottorekisterissä kuusi merkintää
Said Ahmedilta peritään velkoja myös ulosotossa. Kansanedustajalla on ulosottorekisterissä kuusi merkintää. Ulosoton kautta saataviaan perivät Collector Bank AB, Svea Perintä Oy, Bank Norwegian sekä American Express, jonka saatavien perintä siirtyi nopeasti ulosottoon velkomustuomion langettamisen jälkeen.
Ulosottorekisterin joulukuun 6. päivän tietojen mukaan Said Ahmedilla on maksettavaa yhteensä 3 665 euroa.
Said Ahmed on pyrkinyt lyhentämään ulosottovelkojaan, ja onkin onnistunut maksamaan takaisin yhteensä 8 588 euroa. Myös ulosottovelka on hieman vähentynyt, sillä vielä syyskuun alussa kansanedustajalla oli ulosotossa 6 545 euron rästit.
Leväperäisestä taloudenpidosta kielii kuitenkin se, että kansanedustaja ei ole vieläkään korjannut tapojaan, vaan hän jättää edelleen laskuja maksamatta ja antaa niiden mennä ensin käräjäoikeuteen ja sitten ulosottoon. Ulosottorekisterin merkinnöistä ei myöskään pääse heti eroon siinäkään tapauksessa, että velka on maksettu.
Said Ahmedin velanmaksukyvyn ei luulisi olevan rahasta kiinni, sillä kansanedustajan palkkio on vaalikauden 2019–2022 alusta lukien 6 614 euroa. Päälle tulevat palkkiot muista luottamustoimista.
Ristiriitainen poliitikko
Said Ahmed nousi eduskuntaan syksyllä varasijalta Paavo Arhinmäen siirryttyä Helsingin apulaispormestarin tehtävään ja koska ensimmäisellä varasijalla ollut Silvia Modig teki päätöksen jäädä EU-parlamenttiin.
Poliitikkotyyppinä Said Ahmedia voinee kuvata ristiriitaiseksi, sillä hän sanoo olevansa ”yrittäjämyönteinen sosialisti”, mitä ihmettä se sitten tarkoittaakin. Velkojen laiminlyönti on kuitenkin linjassa sen kanssa, että Said Ahmed sanoo kannattavansa myös kansalaistottelemattomuutta.
Said Ahmed on myös Helsingin kaupunginvaltuutettu ja hänet valittiin jatkokaudelle Helsingin valtuustoon viime kesänä. Said Ahmedilta löytyy ymmärrystä pummilla matkustamiselle, sillä hän suosittelee julkisesti omia kannattajiaan käyttämään ratikkaa tai metroa, vaikka lippu ei olisikaan ostettu.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- oikeudenkäyntikulut velkomustuomio perintä ulosottorekisteri Silvia Modig Suldaan Said Ahmed luottotiedot Kansalaistottelemattomuus kansanedustaja Käräjäoikeus Vasemmistoliitto Velkaantuminen Paavo Arhinmäki
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hovioikeus alensi vihreiden ex-kuntapoliitikko Saido Mohamedin rikostuomiota

Halla-aho: Normaali valtio pyrkii suojelemaan itseään ja kansalaisiaan huonolta maahanmuutolta, ei mahdollistamaan ja lisäämään sitä

Halla-aho: Afgaanit ovat somalien ja irakilaisten ohella kaikkein heikoimmin integroituva maahanmuuttajaryhmä Suomessa – ”Yliedustettuina kaikessa ikävässä”

Ulkomaalaistaustainen SDP:n kuntavaaliehdokas huijasi Kelalta yli 5 000 euron edestä tukia, tuomittiin petoksesta – valittu aiemmin vuoden positiivisimmaksi tamperelaiseksi

Elomaa: ”Nykyinen ulosoton suojaosuuden määrittelytapa on velallista kohtaan armoton”
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.