Perussuomalaisten EU-vaaliehdokas Jani Kolehmainen ottaa tiukasti kantaa vasemmistoliiton päätökseen siirtyä oppositioon. Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on hänen mukaansa huutanut naama punaisena perussuomalaisille vastuunpakoilusta ja korostanut vasemmistoliiton vastuullisuutta niin euron tukipaketeissa kuin valtiotalouden tasapainottamisessa. Mutta nyt vasemmistoliitto pakeni itse hallitusrintamasta käpykaartiin, Kolehmainen muistutti.

– Hallituspuolueet, mukaan lukien Vasemmistoliitto, niittävät euron tukipolitiikan satoa. Sitä saa mitä tilaa. Vasemmistoliiton on turha mennä kaappiin. He ovat olleet saattamassa maamme konkurssin partaalle. Talouden alamäen kierre sen kun kiihtyy. Peruskansalaisten ostovoiman raju leikkaaminen pakottaa esim. kaupassa valitsemaan espanjalaisen kurkun suomalaisen kalliimman sijaa. Näillä valinnoilla ei vain vaikuteta suomalaisten kurkunkasvattajien tulevaisuuteen, vaan kurkkuklusterissa olevista kuljetusyrittäjistä aina rakentajiin saakka, Kolehmainen harmitteli.

Vasemmistoliittoa vaille jäänyt hallitus päätti kehysriihessä rankoista toimenpiteistä. Kolehmainen lähetti terveisiä tynkähallitukselle:

– Lahtipölkylle joutuivat lapsilisät ja työttömyysturva. Kehä kolmosen ulkopuolisia rokotetaan eniten polttoaineveronkorotuksilla ja teiden kunnossapitomäärärahojen leikkauksilla.

Vasemmistoliiton suurin saavutus hallitustaipaleella on ollut suomalaisten veromaksajien kustantama sosiaali- ja työttömyysturva paperittomille maahanmuuttajille ja kolmansien maiden perheille, jyrisi EU-vaaliehdokas.

Ensi vuoden 1,6 miljardin sopeutus oltaisiin Kolehmaisen mukaan voitu kattaa kahdella leikkauspäätöksellä: Ensinnäkin budjetista maksettavat kehitysyhteistyörahat olisi muutettu vapaaehtoiseksi, kirkollisveron tapaiseksi. Sen lisäksi muiden EU-maiden jäsenmaksujen kompensointi olisi lopetettu.

PS VERKKOTOIMITUS