Helsingin vihreissä pitkään vaikuttaneen poliitikon Hannu Oskalan Twitter-kommentti kuvastaa karulla tavalla sitä asennetta, joka vihreissä vallitsee poliiseja kohtaan. Tällä kertaa poliisin edustaja ei niellyt tympeilyä sellaisenaan vaan täräytti vastapalloon.

Hannu Oskala (vihr.) kirjoitti: “Joka ikinen kerta kun Poliisi valittaa määrärahojensa puutetta, minä mietin “alun perin sotilaskäyttöön suunniteltuja, luotisuojattuja” panssariautoja (15kpl, á 400 000€), jotka oli aivan välttämätöntä hankkia.”

Lounais-Suomen poliisilaitoksen yleisjohtaja Joonas Tikka vastasi nasevasti: “Jos jossain on kovin vaarallista, onko Sinun hommasi mennä sinne vai paeta sieltä? Entä onko Sinua, alaisiasi tai kollegoitasi joskus ammuttu kohti?”

Vain kolme päivää sitten poliisia ammuttiin hänen toimiessaan virkatehtävissä Varsinais-Suomessa. Ampumistapahtumia on ollut viime aikoina useita. Panssaroitujen autojen hankinnassa oli olennaista suojaustason nosto.

Poliisin määrärahojen rajut leikkaukset ovat puhuttaneet viime päivinä paljon. Perussuomalaisten mukaan poliisin määrärahaleikkaukset vaarantavat jo Suomen sisäistä turvallisuutta.

Vihreiden toiminta muistuttaa vanhaa tarua hölmöläisten peiton jatkamisesta – sillä erolla, että peittoa leikataan molemmista päistä. Kuten kansanedustaja Jani Mäkelä (ps.) muistuttaa, poliisin työturvallisuutta uhkaavat tilanteet syntyvät sen politiikan takia, jota vihreät ajavat. Kun tähän päälle kasataan rajut määrärahaleikkaukset, ovat katastrofin ainekset käsillä.

SUOMEN UUTISET