Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Wihonen ei hyväksy Finnairin päätöstä lakkauttaa lennot Joensuun lentokentälle. Finnair tiedotti lentävänsä Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan maakuntakentille joitakin viikkovuoroja ensi talvikaudella, mutta tämän jälkeen Finnair lopettaa kaupalliset lennot Joensuuhun ja muihin mainittuihin kaupunkeihin.

– Lentoliikenne Joensuuhun on elintärkeää alueen eri toimijoille, vientiyrityksille ja yliopistolle. Toimivien yhteyksien avulla pystytään varmistamaan esimerkiksi isojen konferenssien ja tapahtumien järjestäminen. Lentojen lakkauttaminen heikentää alueen yritysten toimintaedellytyksiä, ja vaikutukset tulevat näkymään koko Pohjois-Karjalassa.

Finnairilta toivotaan yhteiskuntavastuuta

Kansanedustaja Wihonen on järkyttänyt päätöksestä, etenkin kun valtio on pääomittanut Finnairia 700 miljoonalla eurolla.

– Kovasti huudettua yhteiskuntavastuuta toivotaan myös Finnairilta. Vientiteollisuuden kannalta välttämättömät maakuntayhteydet on lennettävä ja niiden tulevaisuus turvattava.

Valtiovarainvaliokunnan varajäsenenä toimiva Wihonen huomauttaa, että noin puolet Joensuusta matkaavista lentomatkustajista käyttää jatkoyhteyksiä maailmalle.

SUOMEN UUTISET