Lentoyhtiö Finnair ilmoitti tuoreesta päätöksestään olla lentämättä koko kesänä Kajaaniin ja moniin muihin kotimaan kentille. Talvikauden osalta yhtiö ilmoitti tekevänsä päätöksiä myöhemmin. Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa hän nostaa esiin tarpeen turvata Kajaaniin suuntautuva lentoliikenne tulevaisuudessa.

– Kainuun aluetta ja elinkeinoelämää palveleva Kajaanin lentokenttä on joutunut spekulaatioiden kohteeksi, eikä lentokentän tulevaisuuden toiminnasta ole takeita. Tämä on haitallista matkailualalle sekä yritysten tulevaisuuden suunnitelmille ja investoinneille, sillä elintärkeistä liikenneyhteyksistä ei ole varmuutta. Kainuun Yrittäjien mukaan 30 prosenttia alueen yrityksistä on täysin riippuvaisia lentoliikenteestä, ja kyselyn perusteella jopa 70 prosenttia ilmoitti lentoliikenteen perumisen haittaavan liiketoimintaa, Tynkkynen toteaa.

Kansainvälinen matkailu kasvanut

Vuosittain Kajaanin kentän kautta on kulkenut noin 85 000 matkustajaa, joka sisältää sekä työmatkustusta että vapaa-ajan matkustusta. Matkustajamääriin on povattu nousua kansainvälisen matkailun kasvun seurauksena, johon Kainuussa on panostettu merkittävästi viimeisten vuosien aikana.

– Maakuntien vientiteollisuus ja suomalaisten kohteiden potentiaalin hyödyntäminen kansainvälisessä matkailussa edellyttää sitä, että maamme sisältä löytyy toimivat lentoyhteydet. Valtio toimii Finnairin enemmistöomistajana, jonka vuoksi sillä on valta turvata kotimaan lentoliikenteen jatkuminen myös tulevaisuudessa, Tynkkynen muistuttaa.

SUOMEN UUTISET