Perussuomalaisten oululainen kansanedustaja Olli Immonen pitää Finnairin tänään tiedottamaa päätöstä lopettaa lennot Kajaaniin suurena virheenä. Finnair ilmoitti lopettavansa maaliskuun 2021 jälkeen lennot Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan maakuntakentille.

Finnair ilmoitti aikaisemmin joutuvansa karsimaan liikennettään koronapandemian aiheuttaman kysynnän laskun vuoksi. Nyt yhtiön tiedottajan mukaan reitit ovat olleet pitkään kannattamattomia.

– Finnairin päätös on suuri virhe. Lentoyhteyksien merkitys maakuntien talouksille on elintärkeä. Finnair ei saa korona-ajan varjolla lopettaa kyseisiä lentoja. Lentoyhteyksiä tarvitsevat Kainuussa matkailuala, biotalous, monimetalliteollisuus ja muu elinkeinoelämä, Olli Immonen sanoo.

– Finnair saa korona-aikana merkittävää tukea valtiolta, joten on oikein odottaa yhtiöltä yhteiskuntavastuuta.

Yritykset riippuvaisia lentoliikenteestä

Immosen mukaan Kainuun suunnalla tietyille isoille työnantajille, kuten Škodalle, Transtechille, Kainuun prikaatille ja Terrafamelle lentoliikenne on aivan välttämätöntä. Arvioiden mukaan 30 prosenttia Kainuun yrityksistä on täysin riippuvaisia lentoliikenteestä.

– Erityisesti Kainuu on hyvin hankalassa tilanteessa, kun junaliikennekään ei nykyisin turvaa Kainuun saavutettavuutta riittävällä tavalla.

– Liikenne- ja viestintäministeriön on puututtava asiaan ja varmistettava lentoliikenteen jatkuvuus. Tämä on keskeistä alueen työllisyyden ja elinkeinoelämän kannalta. Finnairin on myös julkisena valtionyhtiönä kannettava laajempaa yhteiskuntavastuuta, Immonen sanoo.

LEHTIKUVA