Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen hämmästelee intoa ryhtyä verottamaan kerosiinia ja lentämistä. Hakkaraisen mukaan se lisää erityisesti lentoyhteyksistä riippuvaisten suomalaisten taakkaa, kun useimmiten vaihtoehtoisia matkustuskeinoja ei ole käytettävissä.

– Lähes kaikki muut puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta ovat olleet ajamassa eurovaalikampanjoissaan tiukennuksia lentokerosiinin ja lentämisen verotukseen, sanoo Teuvo Hakkarainen.

Useista lähteistä tulleiden tietojen mukaan EU-komissiolla on samansuuntaisia suunnitelmia. Hakkaraisen mukaan Suomen tulee maantieteellisen asemansa ja Finnairin gateway-liiketoiminnankin vuoksi välittömästi ja tiukasti irtisanoutua tällaisista suunnitelmista.

Lentämisen päästöt vain 3 prosenttia

Nykyinen energiaverodirektiivi on Hakkaraisen mielestä täysin riittävä ja antaa jäsenvaltioille liikkumavaraa. Hakkarainen toteaa, että lentämiseen ei tule kohdistaa muunlaisia suoria tai epäsuoria veroja, jotka hankaloittavat suomalaisten elämää.

Hakkarainen myös muistuttaa, että lentämisen päästöt ovat vain noin 3 % EU:n kokonaispäästöistä.

– Suomen hallituksen tulee varmistaa lentokerosiinin verottomuus ilmavoimille vastaisuudessakin eikä Puolustusvoimien toimintaa ei tule vaikeuttaa miltään osin, vaatii viitasaarelainen euroedustaja.

Nyt haetaan EU-tason verotusta

Yleisellä tasolla Hakkarainen toteaa, että veroasioista ei tulisi keskustella EU-tasolla, vaan kaikki verotuskysymykset kuuluvat suvereeneille kansallisvaltioille ja Suomessa eduskunnan päätösvaltaan.

– Ympäristöteemaa hyväksikäyttämällä ollaan selvästi ajamassa kulisseissa EU-tason verotusta. Tämä noudattaa tarkasti eurofederalististen piirien laatimaa käsikirjoitusta kohti EU-liittovaltiota, varoittaa Hakkarainen.

SUOMEN UUTISET