Perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne on huolissaan yritysten massatuhosta vuoden sisällä.

– Kriisin epäsuora inhimillinen ja taloudellinen hintalappu kasvaa vielä pitkään ja tällä hetkellä hallitsemattomasti lähes kaikkien toimialojen kaiken kokoisissa yrityksissä, Ranne kuvaa tilannetta.

– Hallituksen olisi pitänyt jo kriisin alussa ymmärtää, ettei valittu tukistrategia pelasta pk-yrityksiä myynnin menetysten aiheuttamalta romahdukselta. Hallituksen valitsemat yritystukityökalut ovat siihen tarkoitukseen vääriä, tukikriteerit ovat vääriä ja tästä seuraa myös väärinkäytöksiä.

Maksulykkäyksillä ei korvata menetettyä myyntiä

Ranteen mukaan kehitysrahoilla, maksulykkäyksillä ja alvien velaksi palauttamisilla ei siis korvata menetettyä myyntiä eikä estetä tulossa olevaa kannattavuuskriisiä. Nyt jokainen hukattu päivä aiheuttaa pitkäaikaisia vahinkoja yrityksille ja sitä kautta työllisyydelle.

– Valtiolta ei kulunut aikaa päättää Finnairin taseen paikkaamisesta satojen miljoonien osakeannilla. Koska hallitus saa kasaan talousoppineidenkin peräämän tukiohjelman, jolla kompensoidaan pk-yritysten menetykset niin, etteivät ne ole kaikki ensi vuonna tähän aikaan nurin?

– Mikä tässä oikein kestää, ministeri Lintilä? Ranne kysyy.

SUOMEN UUTISET