

Hallitusneuvottelijat säätytalolla 9.5.2023.
Hallitusohjelman kasaaminen etenee – Purra: Lisää työtä ja yrittämistä Suomeen – ”Jotta työ kannattaa ja myös palkitsee”
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoi tänään tiedotustilaisuudessa, että vaikka pääosin hallitusneuvotteluissa jaetaan niukkuutta, samalla tarkoitus on myös pohtia osa-alueita, joihin panostetaan lisää. Kaikki lähtee kuitenkin työn tekemisestä ja siitä, miten työstä saadaan jatkossa entistä kannattavampaa.
Hallitusneuvotteluita käyvien puolueiden puheenjohtajat kokoontuivat tänään tiedotustilaisuuteen Helsingin Säätytalolla.
Koska seuraavan hallituksen tehtävänä on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan säilyttäminen, edellyttää se perussuomalaisten Riikka Purran mukaan sitä, että kaikki työikäiset ja työkykyiset mahdollisuuksien mukaan ovat mukana työelämässä.
– Oleellinen osa palettia on lisätä työtä, työllisyyttä, yrittämisen ja työn tarjoamisen kannusteita sekä työn vastaanottamisen kannusteita. Siis sitä, että tässä maassa työhön kykenevät työskentelevät ja työ kannattaa – ja työ myös palkitsee. Ilman näiden seikkojen korjaamista julkisen talouden ongelmia ei voida korjata.
– Käyttääkseni presidentti Sauli Niinistön sanoja: Suomi ei ole oleskeluyhteiskunta.
Tavoitteena hyvä ja turvallinen Suomi
Purra kertoi, että vaikka pääosin hallitusneuvotteluissa jaetaan niukkuutta, samalla tarkoitus on myös pohtia osa-alueita, joihin panostetaan lisää.
Myös leikkaukset tulevat olemaan esillä.
– Jotta kykenemme pitämään huolta vähäosaisistamme, sairaista ja vanhuksista, se edellyttää sitä, että julkisia menoja tarkastellaan tärkeysjärjestyksen kautta. Eli että ollaan valmiita karsimaan niistä menoista, jotka eivät ole välttämättömiä.
Purra nosti esille myös Suomen korkean kokonaisveroasteen.
– Korkea kokonaisveroaste haittaa kasvua, heikentää ostovoimaa – ja ylipäätään heikentää yrittämisen ja työnteon kannattavuutta. Jotta veroasteen korjaaminen tulevaisuudessa olisi mahdollista, se edellyttää muita taloutta korjaavia toimia. Tavoitteena on hyvä ja turvallinen Suomi.
Orpo: Työllisyyskehitystä vauhditettava
Myös hallitustunnustelija, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esitti huolensa talouden tilannekuvasta: riittävää talouskasvua ei ole näkyvissä, mikä vaikeuttaa menojen turvaamista.
Myös valtion korkomenojen kasvu on konkreettinen uhka tulevaisuudessa.
– Julkisyhteisöjen velka kasvaa. Jos asialle ei tehdä mitään, voidaan heittää hyvästit hyvinvointiyhteiskunnalle, Orpo sanoi.
Orpo jakoi Purran näkemyksen siitä, että tilanteen korjaaminen edellyttää lisää työn tekemistä.
– Vaikka työllisyys kehittyy myönteisesti, hiljakseen, se ei kuitenkaan riitä, vaan meidän on päästävä lähelle pohjoismaista työllisyysastetta, jotta saamme rahat riittämään välttämättömiin menoihin.
Myös Orpo myönsi, että leikkauksia on tarkasteltava sen mukaan, mikä on oleellista.
– Kaikkemme teemme, että mahdollisimman vähän joutuisi suoraan leikkaamaan. Se edellyttää kykyä pistää asioita tärkeysjärjestykseen.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- oleskeluyhteiskunta korkomenot kokonaisveroaste vähäosaiset tärkeysjärjestys hyvinvointiyhteiskunta ostovoima suomalainen työ ja yrittäminen Riikka Purra Hallitusohjelma Hallitusneuvottelut Sauli Niinistö Petteri Orpo leikkaukset Talouskasvu työllisyys
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset vaatii seuraavalta hallitukselta vahvaa työllisyyspolitiikkaa: Suomessa jo olevaa työvoimareserviä on hyödynnettävä

Perussuomalaisille kutsu hallitusneuvotteluihin – Purra: ”Sitoudumme siihen, että Suomeen saadaan enemmistöhallitus, jonka takana voimme kaikki seistä”

Halla-aho: Suomella ei ole varaa rahoittaa oleskeluyhteiskuntaa – ”Hyvinvointi syntyy siitä, että työkykyisillä on työtä ja että he saavat työstään palkkaa, jolla tulee toimeen”

Hallitusneuvottelut etenevät, kokonaisuuden liikkuvat osat hakevat paikkaansa – Purra: ”Niukkuutta ollaan jakamassa”

Hallitusneuvottelujen kolmas viikko meneillään, huono taloustilanne nostaa vaikeuskerrointa – ”Rahaa ei ole”

Hallitusneuvottelujen neljäs viikko käynnistyi – Purra: Maahanmuutto- ja ilmastopolitiikan tulee edistyä tällä viikolla

Maahanmuutto- ja ilmastopolitiikan päälinjauksista odotetaan valmista huomiseen mennessä – Purra: ”Vaatimukset lyöty pöytään”

Uusi hallitus on vahvasti sitoutunut korjaamaan julkista taloutta: ”Tavoitteena kilpailukykyinen ja yrittäjämyönteinen Suomi, joka houkuttelee investointeja”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää