Hallitustunnustelija, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoitti tulevasta hallituspohjasta hetki sitten tiedotustilaisuudessa Eduskuntatalon Valtiosalissa. Säätytalolle hallitusneuvotteluihin lähtevät kokoomuksen ja perussuomalaisten ohella kristillisdemokraatit ja rkp.

Tilaisuuden aluksi hallitustunnustelija Petteri Orpo kiitti kaikkia hallitustunnusteluihin osallistuneita eduskuntaryhmiä käydyistä keskusteluista.

Säätytalolle varsinaisiin hallitusneuvotteluihin, jotka alkavat 2. toukokuuta, heti vapun jälkeen, lähtevät kokoomus, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja rkp.

– Neuvottelujen aikana on ollut tärkeää eri puolueiden tilannekuva isänmaan tilasta ja siitä millaisia reformeja on tehtävä, jotta suomalainen hyvinvointiyhteiskunta voidaan pelastaa. Olen todella tyytyväinen keskusteluihin, joita olen käynyt puoluejohtajien Riikka Purran, Sari Essayahin ja Anna-Maja Henrikssonin kanssa, Orpo sanoi.

Tunnusteluissa haettiin yhteisiä näkemyksiä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Purra totesi tilaisuudessa, että kaikki varsinaisiin hallitusneuvotteluihin lähtevät puolueet ovat sitoutuneet siihen, että neuvotteluissa saadaan aikaan Suomeen enemmistöhallitus, jonka ohjelman takana kaikki puolueet voivat seistä.

– Erilaisia keskusteluja on jo käyty, mutta mitään sopimuksia ja sitoumuksia ei ole tehty. Puolueilla on erimielisyyksiäkin, mutta tunnusteluvaiheessa ollaan päädytty siihen, että mitään niin suurta erimielisyyttä ei ole, etteikö siitä voisi neuvotella. Tästä siis lähdetään ensi viikolla eteenpäin, Purra sanoi.

Hallitusneuvotteluissa yhtenä aiheena on ilmastopolitiikka. Purran mukaan perussuomalaisten lähestymistapa ilmasto- ja energiapolitiikkaan on pragmaattinen.

– Olemme pyrkineet löytämään näkemyksiä, joissa voimme olla yhtä mieltä. Kaikilla on sama näkemys siitä, että Suomi etenee oikeaan suuntaan. Perussuomalaisille on tärkeää, että energia- ja ilmastopolitiikka ei nosta arjen kustannuksia eikä heikennä ostovoimaa ja yritysten kilpailukykyä.

SUOMEN UUTISET