

LEHTIKUVA
Perussuomalaisille kutsu hallitusneuvotteluihin – Purra: ”Sitoudumme siihen, että Suomeen saadaan enemmistöhallitus, jonka takana voimme kaikki seistä”
Hallitustunnustelija, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoitti tulevasta hallituspohjasta hetki sitten tiedotustilaisuudessa Eduskuntatalon Valtiosalissa. Säätytalolle hallitusneuvotteluihin lähtevät kokoomuksen ja perussuomalaisten ohella kristillisdemokraatit ja rkp.
Tilaisuuden aluksi hallitustunnustelija Petteri Orpo kiitti kaikkia hallitustunnusteluihin osallistuneita eduskuntaryhmiä käydyistä keskusteluista.
Säätytalolle varsinaisiin hallitusneuvotteluihin, jotka alkavat 2. toukokuuta, heti vapun jälkeen, lähtevät kokoomus, perussuomalaiset, kristillisdemokraatit ja rkp.
– Neuvottelujen aikana on ollut tärkeää eri puolueiden tilannekuva isänmaan tilasta ja siitä millaisia reformeja on tehtävä, jotta suomalainen hyvinvointiyhteiskunta voidaan pelastaa. Olen todella tyytyväinen keskusteluihin, joita olen käynyt puoluejohtajien Riikka Purran, Sari Essayahin ja Anna-Maja Henrikssonin kanssa, Orpo sanoi.
Tunnusteluissa haettiin yhteisiä näkemyksiä
Perussuomalaisten puheenjohtaja Purra totesi tilaisuudessa, että kaikki varsinaisiin hallitusneuvotteluihin lähtevät puolueet ovat sitoutuneet siihen, että neuvotteluissa saadaan aikaan Suomeen enemmistöhallitus, jonka ohjelman takana kaikki puolueet voivat seistä.
– Erilaisia keskusteluja on jo käyty, mutta mitään sopimuksia ja sitoumuksia ei ole tehty. Puolueilla on erimielisyyksiäkin, mutta tunnusteluvaiheessa ollaan päädytty siihen, että mitään niin suurta erimielisyyttä ei ole, etteikö siitä voisi neuvotella. Tästä siis lähdetään ensi viikolla eteenpäin, Purra sanoi.
Hallitusneuvotteluissa yhtenä aiheena on ilmastopolitiikka. Purran mukaan perussuomalaisten lähestymistapa ilmasto- ja energiapolitiikkaan on pragmaattinen.
– Olemme pyrkineet löytämään näkemyksiä, joissa voimme olla yhtä mieltä. Kaikilla on sama näkemys siitä, että Suomi etenee oikeaan suuntaan. Perussuomalaisille on tärkeää, että energia- ja ilmastopolitiikka ei nosta arjen kustannuksia eikä heikennä ostovoimaa ja yritysten kilpailukykyä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ostovoima Anna-Maja Henriksson Kristillisdemokraatit Riikka Purra Sari Essayah Hallitusneuvottelut Petteri Orpo perussuomalaiset RKP Kilpailukyky
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hallitusohjelman kasaaminen etenee – Purra: Lisää työtä ja yrittämistä Suomeen – ”Jotta työ kannattaa ja myös palkitsee”

Hallitusneuvottelujen kolmas viikko meneillään, huono taloustilanne nostaa vaikeuskerrointa – ”Rahaa ei ole”

Maahanmuutto- ja ilmastopolitiikan päälinjauksista odotetaan valmista huomiseen mennessä – Purra: ”Vaatimukset lyöty pöytään”

Purra: Tämä hallitus ajaa järkevää energiapolitiikkaa: – ”Kestävää talouden kannalta, turvaa ostovoiman, ei lisää arjen kustannuksia eikä heikennä teollisuuden kilpailukykyä”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.
