Tällä viikolla ja etenkin tänään torstaina hallitusneuvotteluissa väännetään perussuomalaisten esityksestä vain ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikan linjauksista. Keskeiset päälinjat tulisi saada valmiiksi huomisaamuun mennessä. – Tänään neuvotellaan pitkälle iltaan. Neuvottelupöydissä on puolueemme parhaat asiaosaajat, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi hetki sitten tiedotustilaisuudessa Helsingin Säätytalolla.

Hallitusneuvotteluiden neljäs viikko on neuvottelukokonaisuuden tärkein, sillä tällä viikolla, erityisesti tänään torstaina, väännetään perussuomalaisten esityksestä vain ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikan linjauksista.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi hetki sitten tiedotustilaisuudessa Helsingin Säätytalolla, että tarvittaessa neuvotteluja jatketaan myöhään.

– Vaatimukset on lyöty pöytään. Tänään neuvotellaan pitkälle iltaan.

Neuvottelupöydissä parhaat asiaosaajat

Koska hallitusneuvotteluissa on eräissä asioissa edistytty jo varsin pitkälle, perussuomalaiset haluaa, että myös jäljessä olevat neuvottelupöydät pääsevät kutakuinkin samalle asteelle eli saadaan kasaan selkeitä kirjauksia myös ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikasta.

– Neuvotteluryhmissä istuvat meidän parhaat asioiden osaajat. Heillä on täysi puheenjohtajan mandaatti, ja olen tietoinen, mistä tänään ollaan päättämässä. Totta kai toivon, että asiat saadaan kasaan, Purra sanoi.

Myös hallitustunnustelija, kokoomuksen Petteri Orpo antoi torstaina ymmärtää, että ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikan päälinjoista olisi löydettävä sopu perjantaihin mennessä ajatellen neuvotteluiden jatkamista nykykokoonpanolla.

– Nämä tunnetut suuret asiat ovat vaikeimmin yhteen sovitettavissa. Vakavasti yritämme ratkoa niitä, Orpo sanoi.

Suomen Uutiset