Hallitustunnustelija, kokoomuksen Petteri Orpo ilmoitti hetki sitten tiedotustilaisuudessa, että hallitusneuvotteluissa on annettu hieman lisäaikaa maahanmuuttopolitiikan kysymysten ratkaisemiselle. Ilmasto- ja energiapolitiikan kysymyksissä on Orpon mukaan päästy jo eteenpäin tämän päivän aikana.

Hallitusneuvotteluissa on tänään haettu ratkaisuja tulevan hallituksen ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikan linjauksista, joiden etukäteen asetettu deadline oli alun perin huomenna.

Hallitustunnustelija, kokoomuksen Petteri Orpo ilmoitti kuitenkin hetki sitten tiedotustilaisuudessa, että neuvotteluissa on annettu hieman lisäaikaa maahanmuuttopolitiikan kysymysten ratkaisemiselle.

– Olemme lähellä ratkaisuja, mutta maahanmuuttopöydässä on vielä tehtävää ja ratkottavaa, joten olemme päätyneet siihen, että neuvotteluihin annettiin lisäaikaa vielä huomiselle perjantaille. Huomenna puheenjohtajapöydässä arvioimme, neuvottelijat tavattuamme, missä kohtaa olemme. Toivottavasti olemme maalissa. Puheenjohtajapöydässä uskomme siihen, että asiat on ratkaistavissa, kunhan tahtoa löytyy, Orpo sanoi.

Ilmasto- ja maahanmuuttokysymykset hankalimpia

Tällä viikolla hallitusneuvotteluissa on perussuomalaisten aloitteesta keskitytty juuri maahanmuutto- ja ilmastopolitiikkaan. Perussuomalaiset haluaa saada valmiiksi päälinjaukset molemmista, jotta on olemassa edellytykset neuvottelujen jatkamiselle.

Ilmasto- ja energiakysymyksissä onkin Orpon mukaan päästy jo etenemään, mutta vielä on edessä eräitä ratkottavia asioita. Ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikkaa pidettiin jo etukäteen neuvottelujen hankalimpana osa-alueena.

– Molemmat on saatava maaliin, koska isänmaamme on kohtaamassa isoja asioita. Lähialueilla käydään sotaa, sosiaali- ja terveyspalvelut ovat monin paikoin kriisissä ja käsillä on velkakriisi, ihmiset ovat huolissaan ostovoimastaan. Näiden kaikkien asioiden osalta tämä hallituspohja on melko yksimielinen. Uskon, että näihin muihin kysymyksiin liittyvät asiat voidaan ratkaista melko nopeastikin.

SUOMEN UUTISET