Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi hetki sitten hallitusneuvottelujen tilannetta saapuessaan aamupäivällä Säätytaloon jatkamaan neuvotteluja. Hallitusta on nyt rakennettu jo kolme viikkoa, mutta neuvottelupöydissä vaikeimmat kysymykset ovat edelleen auki. Purra myös muistutti, että perussuomalaiset osallistuu hallitukseen vain, jos maahanmuuttoa kiristetään selkeästi.

Riikka Purra toivoo konkreettista etenemistä maahanmuutto- ja ilmastopolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä jo tämän viikon aikana.

– Monissa asioissa ollaankin edistytty varsin hyvin, mutta eräissä asioissa ei olla edistytty lainkaan. Ehdottomasti maahanmuutto ja ilmastopolitiikka ovat ne tärkeimmät, joissa nyt alkuviikon aikana on tultava edistystä.

Purra totesi, että monissa muissa ryhmissä on tullut jo pitkälle valmista ja on saatu aikaan hallitusohjelmakirjauksia.

– Me haluamme, että myös jäljessä olevat neuvottelupöydät pääsevät suunnilleen samalle asteelle, saadaan siis selkeitä kirjauksia. Maahanmuuttopolitiikka etenkin on iso kokonaisuus.

Vaikeisiin kysymyksiin täytyy uskaltaa jo mennä

Purra korosti, että vastaavasti myös ilmastopolitiikan hallitusohjelmakirjauksissa on tapahduttava edistystä. Purra muistutti, että perussuomalaiset osallistuu hallitukseen vain, jos maahanmuuttoa kiristetään selkeästi.

– Se, että kierretään kuin kissa kuumaa puuroa, niin se ei vaan toimi. Neuvotteluissa on neljäs viikko alkanut jo, ja nyt täytyy uskaltaa mennä myös vaikeisiin kysymyksiin.

Veropolitiikasta kaikilla neuvottelijoilla on paljon yhteisiä näkemyksiä, vaikka myös yhteensovitettavaa vielä on.

– Kaikki hallitusneuvottelijat ovat yhtä mieltä siitä, että työn ja yrittämisen verotusta ei saa kiristää, vaan päinvastoin sitä tulisi madaltaa. Talouden valtava sopeuttamistarve kuitenkin luo haasteita myös veropolitiikkaan.

SUOMEN UUTISET