Perussuomalaiset on valmis hallitusvastuuseen, mikäli puolue saa siellä edistettyä omia tavoitteitaan. – Haluamme pelastaa pohjoismaisen hyvinvointivaltion ja puolustaa suomalaisten ostovoimaa, perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari sanoi tänään Ylen aamussa.

Hallitustunnustelija Petteri Orpo (kok) on tänään käynyt lisää kahdenvälisiä keskusteluja eduskuntaryhmien kanssa tarkoituksena selvittää ne puolueet, joiden kanssa kokoomus voi aloittaa neuvottelut hallitusohjelmasta.

Hallitustunnusteluissa on ollut esillä myös ilmastopolitiikka sekä keinot Suomen päästöjen vähentämiseksi.

Perussuomalaiset on valmis päästövähennyksiin, mikäli ne toteutetaan teknistaloudellisesti ja aikataulullisesti niin, etteivät ne kurjista suomalaisten arkea tai uhkaa julkisen talouden tasapainotustavoitetta ja kykyä vastata muihin haasteisiin.

Kilpailukykyä ei saa vaarantaa ilmastotoimilla

Ylen aamussa tänään vieraillut perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari muistutti, että Suomi on jo tehnyt paljon päästövähennyksiä.

– Päästöt eivät katso valtioiden rajoja. Perussuomalaiset ei halua, että tuotannon ja logistiikan kustannukset nousevat. Perussuomalaiset ei halua heikentää kilpailukykyä siksi, että pitäisimme kiinni jostain vuosiluvusta. Haluamme kyllä edistää puhtaampien teknologioiden käyttöä, mutta Suomen kilpailukyky ei saa kärsiä siitä.

Ruotsin maahanmuuttovirheistä otettava opiksi

Hallitustunnusteluissa keskeisiä aiheita ovat olleet muun muassa myös maahanmuuttopolitiikka ja talous.

Perussuomalaiset haluaa Suomen työperäisen maahanmuuton samalle tasolle muiden Pohjoismaiden kanssa – eli kiristyksiä, kuten Ruotsissa ja Tanskassa on jo pitkään tehty.

– Me haluamme merkittävästi kiristää haitallista maahanmuuttoa, sillä Suomella on vielä mahdollisuus välttää osa Ruotsin tekemistä virheistä. Haluamme pelastaa pohjoismaisen hyvinvointivaltion, Huhtasaari sanoi.

Työelämän ulkopuolella oleville lisäkoulutusta

Talouspolitiikassa keskeistä perussuomalaisille on puolustaa suomalaisten ostovoimaa. Tarvitaan siis myös hyvää työllisyyspolitiikkaa. Suomessa kuitenkin väitetään olevan työvoimapula.

– Esimerkiksi eläkeläisissä on hyvää työvoimareserviä ja Suomessa on paljon nuoria miehiä työelämän ulkopuolella. Nyt tulisi selvittää millaista osaamista ja koulutusta heille voisi antaa, Huhtasaari sanoi.

Varsinaiset hallitusneuvottelut alkavat vasta myöhemmin. Hallitustunnustelija Orpo on ennakoinut, että hän voisi jo tämän viikon aikana kertoa päätöksensä hallituspohjasta.

SUOMEN UUTISET