Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari tähtää takaisin eduskuntaan Satakunnan vaalipiiristä. Hän korostaa, että Suomen oman päätösvallan säilyttäminen tulevina vuosina on erityisen tärkeää, koska EU on kehittymässä liittovaltion suuntaan ja päätösvaltaa on valumassa pois jäsenvaltioilta. Huhtasaari sanoi tänään Ilta-Sanomien vaalimessuilla, että Suomen ääni ei EU-päätöksenteossa juuri enää kuulu, koska monet asiat tehdään määräenemmistöpäätöksin.

Neljä vuotta EU-parlamentissa vaikuttanut Laura Huhtasaari vakuuttaa jatkossa keskittyvänsä kotimaan politiikkaan, mikäli tulee valituksi eduskuntaan. Huhtasaari sanoo, että haluaisi palata kotimaahan osin perhesyistä sekä myös siksi, että hän haluaa jatkaa suomalaisen teollisuuden puolustamista kotimaasta käsin.

– Perussuomalaiset on erityisesti huolissaan Suomelle tärkeästä teknologiateollisuuden asemasta. Suomen tavaraviennistä 90 prosenttia on teknologia-, kemian-, ja metsäteollisuuden tuotteita. Näinä aikoina suomalaista teollisuusvientiä tulee puolustaa.

Yhteistyötä ilman liittovaltiota

Huhtasaari sanoi, että EU on kehittymässä liittovaltion suuntaan muun muassa päätösvallan siirtymisen ja suunnitteilla olevan EU-veron myötä.

Pidemmällä aikavälillä Huhtasaari mieluummin näkisikin EU:n kehittyvän itsenäisten valtioiden vapaakauppa-alueen suuntaan.

– Perussuomalaiset ei halua EU:sta liittovaltiota. Yhteistyötä Euroopassa voidaan tehdä muutenkin.

Suomen ääni ei kuulu

Huhtasaari sanoi, että Suomen ääni ei EU-päätöksenteossa useinkaan kuulu, koska monet asiat tehdään määräenemmistöpäätöksin.

– Suomessa on 5 miljoonaa ihmistä, Saksassa 83 miljoonaa. Kun EU:ssa asiat tehdään jo nyt isojen maiden ehdoilla, niin voitte miettiä, kuinka paljon omiin asioihimme me voimme vaikuttaa.

Huhtasaari myös muistutti, että EU-tulonsiirtojen takana on aina jäsenvaltioiden kansalaisilta kerätyt rahat. Suomi on ollut liki koko EU-jäsenyyden ajan nettomaksaja unionissa.

– Unioniin ei ole enää tulossa uusia nettomaksajia, mutta nettosaajia on paljon jonossa.

SUOMEN UUTISET