Hallituksen koronatoimet ovat koetelleet erityisen voimakkaasti niitä suomalaisia, jotka ovat olleet heikoimmassa asemassa jo ennen kriisiä. Voiko kriisin myötä vahvistua kokemus samassa veneessä olemisesta? – Kyllä voisi, jos hallituksen tekemät toimet vain koettaisiin oikeudenmukaiseksi, perussuomalaisten työmies Matti Putkonen tähdentää.

Matti Putkonen totesi Tuumaustunnilla, että tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että hallituksen toimia ei koeta oikeudenmukaisiksi.

Putkonen sanoo, että koronakriisin varjolla Sanna Marinin hallitus on jopa EU:n perussopimuksen ja Suomen perustuslain vastaisesti viemässä Suomen velka- ja tulonsiirtounioniin.

– Suomessa hallitus käyttää koronakriisiä häikäilemättömästi hyväkseen rahoittaakseen ideologisia tavoitteitaan. Marinin/Vanhasen hallitus syytää miljardeja EU:n elvytyspaketin rahoittamiseen, kehitysyhteistyö- ja haittamaahanmuuttohankkeisiin ja luo uusia EU-veroja. Viulut maksaa suomalainen työntekijä, pk-yrittäjä, eläkeläinen ja työtön.

Rahalla ohjataan keskusjohtoisesti

Putkosen mukaan nyt käsittelyssä olevalla 750 miljardin euron EU-paketilla, jota koronaelvytyspaketiksi nimitetään, ei oikeasti ole tarkoitus korjata koronan runtelemaa taloutta.

– Tarkoitus on näilläkin sadoilla miljardeilla ohjata poliittisilla päätöksillä keskusjohtoisesti, minkälaista teollisuus- ja energiatuotantoa on sallittua harjoittaa. Itänaapurissa tätä kokeiltiin joitain vuosikymmeniä ja seuraukset olivat katastrofaalisia.

Hyökkäyksiä perussuomalaisia kohtaan

Yhdeksi EU-varojen jakokriteeriksi hallitus on vaatinut oikeusvaltioperiaatteen toteutumisen.

– Mitenkä suu siten pannaan, jos kolmen vuoden sisällä paljastuu, että Suomen nykyhallituksella ja valtakunnansyyttäjällä olikin yhteisprojekti yrittää vaientaa suurin oppositiopuolue? Onko meille rantautumassa näytösoikeudenkulttuuri? Sillä sellaista hyökkäystä, joka nyt suuntautuu perussuomalaisia ja kristillisiä kohtaa, ei ole sodan jälkeen Suomen historiassa nähty kertaakaan, Putkonen sanoo.

SUOMEN UUTISET