Pääministeripuolue sdp:n kannatus on koronan aikana kasvanut merkittävästi, kuten pääministeripuolueiden kannatus usein tekee kriisien aikana. Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos toteaa, että demarien kannatus rakentuu pettävälle pohjalle. – Tämä johtuu siitä, että hallituksen politiikka ei edusta sellaista politiikkaa, jota suomalaiset kannattavat.

Simo Grönroos muistutti Tuumaustunnilla maanantaina, että eduskuntavaaleissa sosialidemokraatit voittivat perussuomalaiset vain muutamalla tuhannella äänellä.

– Vaalivoittonsa sdp saavutti lupaamalla eläkeläisille 100 euroa lisää kuukausittaisiin tuloihin sekä lupaamalla nostaa vanhustenhoidon hoitajamitoituksen 0,7:ään hoitajaan vanhusta kohden.

– Vappusatanen ei lopulta ollutkaan satanen eikä tavoita kaikkia eläkeläisiä. Viime viikolla säädetty laki hoitajamitoituksesta toteutuu taas aikaisintaan huhtikuussa 2023, eli viimeisenä hetkenä, jolloin hallitus voi ennen seuraavia eduskuntavaaleja ylipäätään tehdä yhtään, Grönroos sanoo.

Sdp:n kannatus on koronan aikana kasvanut merkittävästi, kuten pääministeripuolueiden kannatus usein tekee kriisien aikana. Grönroos toteaa, että demarien kannatus kuitenkin rakentuu pettävälle pohjalle.

– Tämä johtuu siitä, että hallituksen politiikka ei edusta sellaista politiikkaa, jota suomalaiset kannattavat. Pääministeripuolueen vaalilupauksista jäi käteen vaiheeseen jäänyt vappusatanen ja jossain kaukana tulevaisuudessa mahdollisesti häämöttävän hoitajamitoituksen tiukentaminen.

Kehitysapuun yli miljardi euroa vuodessa

Mitä suomalaiset sitten ovat saaneet hallitukselta? Vastaus kuuluu, että suomalaiset ovat saaneet ainakin lisää maahanmuuttoa.

– Varapuheenjohtaja Riikka Purra kävi pari viikkoa sitten Tuumaustunnilla läpi hallituksen maahanmuuttolinjauksia koronan aikana ja hallituksen linja on selvä: suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus eivät merkitse hallitukselle mitään, kun toisessa vaakakupissa on mahdollisuus edistää monikulttuuri-ideologiaa ja avointen rajojen maahanmuuttopolitiikkaa, Grönroos sanoo.

Hän huomauttaa, että kiitos hallituksen, suomalaiset saavat nyt maksaa lisää kehitysapua.

– Näin siitä huolimatta, että jo ennestään velkainen Suomi joutuu ottamaan avun maksamiseen lisää velkaa.

Valtion budjetin kehitysyhteistyön määrärahat ovat tänä 1 030 miljoonaa euroa. Kehitysapuun siis hupenee joka ikinen päivä vuodessa 2,8 miljoonaa euroa.

Viherverot rokottavat asumista ja liikkumista

Grönroos toteaa, että suomalaiset saavat hallitukselta myös tavallisten suomalaisten asumista ja liikkumista rokottavia viherveroja.

– Viherverot iskevät erittäin epätasa-arvoisesti eri väestön osiin. Tästä Taloustutkimus on tehnyt puolueen tilauksesta laajan tutkimuksen, joka on esitelty alkuvuodesta Tuumaustunnilla.

– Suomalaiset saavat hallitukselta lisäksi turhia ja kalliita ideologisia projekteja, kuten oppivelvollisuuden laajentamisen ja sukupuolineutraalin henkilökorttiuudistuksen, Grönroos mainitsee.

SUOMEN UUTISET