Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama käytti poikkeuksellisen kärjekkäitä ilmaisuja puheenvuorossaan identiteettipoliittisia aktivisteja vastaan. Obama yllätti arvostelemalla oman aatesuuntansa kannattajien ehdottomuutta, yksioikoisuutta, puhdasoppisuutta ja tuomitsevuutta.

Obamaa haastateltiin hänen nimikkosäätiönsä Obama Foundationin tilaisuudessa Chicagossa. Puheesta uutisoi Suomessa Verkkouutiset.

– Tämä puhdasoppisuuden idea, ja ettet koskaan tee kompromisseja, ja olet aina poliittisesti valveilla (”woke”, herännyt) ja kaikki se – sinun pitäisi päästä siitä nopeasti eroon, Obama opasti tiedostavia.

– Maailma on sotkuinen, on moniselitteisyyttä. Ihmisillä jotka tekevät todella hyviä asioita on vikansa. Ihmiset joita vastaan taistelette saattavat rakastaa lapsiaan… ja, tiedättekö, heillä saattaa olla jotain yhteistä kanssanne.

Erityisesti Obamaa huolestuttivat nuoret ihmiset yliopistokampuksilla, jotka ajattelevat, että paras tapa saada aikaan muutos on olla mahdollisimman tuomitseva toisia ihmisiä kohtaan.

– Kuten että ’jos twiittaan tai hashtagaan miten et tehnyt jotain oikein, tai käytit väärää sanaa tai verbiä, voin istua ja tuntea oloni hyväksi, sillä, näettekös miten valveilla olin. Sain sinut kiinni. Päästäkää minut televisioon. Katsokaa showtani. Katsokaa lähes täysikasvuista’, Tiedättekö, se ei ole aktivismia. Se ei tuo muutosta, Obama varoitti.

– Jos ainoa mitä teette on kivien heittäminen, ette todennäköisesti pääse kovin pitkälle. Se on helppoa.

Suomen Uutiset