Markkinointiyhtiö, jossa pääministeri Sanna Marinin (sdp.) puoliso Markus Räikkönen työskentelee, käyttää markkinoinnissaan hyväkseen Marinin nimeä ja asemaa. Asia liittyy Business Finlandin myöntämiin koronatukiin. Asiasta kertovat TE ja IL.

Talouselämän tietojen mukaan Räikkösen työpaikassa MarkkinointiAkatemiassa on yritetty hankkia uusi asiakas lupaamalla, että akatemia voi auttaa omia asiakkaitaan saamaan koronatukia.

Asiakashankinnassa on korostettu Räikkösen suhdetta pääministeri Mariniin.

Maksutta ja ilman ehtoja?

Pääministeri Sanna Marin kertoi tiistaina Twitterissä, että markkinointiyhtiö on hakenut ja saanut Business Finlandin avustusta 45 000 euroa. Hän kertoi myös, että markkinointiyhtiö on auttanut ”maksutta ja ilman ehtoja muita yrityksiä hakemusten teossa Business Finlandille ja Ely-keskuksille.”

Iltalehden tiedot viittaavat siihen, että joissain tapauksissa onnistuneista hakemuksista on maksettu palkkio. Lehden haastattelema toimitusjohtaja kertoo lähdesuojan takaa:

”Markkinointiakatemian edustaja kehui minulle puhelimessa vielä tuolloin, että he olivat tähän mennessä tehneet noin 40 hakemusta, joista lähes kaikki olivat menneet läpi. He tekevät hakemuksia yritysten puolesta ja ottavat onnistuneista hakemuksista palkkion.”

Toisaalta nimettömänä pysyttelevän toimitusjohtajan mukaan heidät yritykseltään ei peritty palkkiota.

Johto kiistää

MarkkinointiAkatemian toimitusjohtaja Mikko Pulkkila kertoo Talouselämälle, että kyse pääministerin nimen käyttämisessä on kyse yksittäisen ihmisen toiminnasta, ja että toiminta ei ole hyväksyttävää.

Iltalehti kertoo, että Pulkkilan mukaan Markkinointiakatemia ei ole saanut koronatukihakemuksissa auttamisesta minkäänlaista korvausta.

Marin etätöihin

Sanna Marin ilmoitti torstaina aamupäivällä siirtyvänsä varotoimenpiteenä työskentelemään etätöissä virka-asunnossaan Kesärannassa.

Kesärannassa on viime viikon lopulla työskennellyt henkilö, jonka lähipiiriin kuuluva henkilö on eilen saanut positiivisen tuloksen Covid19-testissä.

SUOMEN UUTISET