Tänään on uutisoitu, että pääministeri Juha Sipilä harkitsisi ruotsin pakollisen yo-kokeen palauttamista. Sipilän perusteli kantaansa virkamiesruotsin ruostumisella.

– Minä en näe tässä mitään yhteyttä. Virkamiehiltähän vaaditaan ihan sama virkamiesruotsin osaaminen kuin ennen pakollisen yo-kokeen poistamista, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo.

”Onko virkamiesruotsin vaatiminen enää tätä päivää?”

Hallitus on sopinut alueellisesta kielikokeilusta, jossa ruotsin tilalta on mahdollista valita jokin toinen vieras kieli. Hallituksen esitys kielikokeilusta on tulossa näinä viikkoina.

– Kyselytutkimusten mukaan suurin osa suomalaisista kannattaa vapaaehtoista ruotsin opiskelua. Me perussuomalaiset olemme vahvasti suomalaisten enemmistön kannalla. Meillä on kokeiltu 70-luvulta asti pakollista ruotsia. On aika katsoa eteenpäin ja selvittää, miten muuten ruotsinkielisten palvelut voidaan turvata kuin että koko kansa lukee ruotsia koulussa. Tässä on mentävä eteenpäin. Tuollaiset ruotsin pakollisen yo-kokeen palauttamispuheet ovat vanhakantaista ajattelua.

– Perussuomalaiset eivät näe tarvetta keskustelulle ruotsin pakollisen yo-kokeen palauttamisesta kuten Sampo Terho jo kommentoikin. Päinvastoin, syytä olisi keskustella, onko virkamiesruotsin vaatiminen enää tätä päivää, varsinkaan jos sen ei edes koeta turvaavan ruotsinkielisten palveluita, Elo toteaa.

SUOMEB UUTISET