Vaalit ovat lähellä ja perussuomalaisten massiivinen rynnistys aiheuttaa poliittisissa vastustajissa kasvavaa kauhua ja paniikkireaktioita. Ehkä tragikoomisin kampitusyritys tuli Ulkoministeriön Eurooppatiedotuksen rahoittamalta Faktabaarilta, joka hyökyi koko voimallaan EU:lle irvailevien pilapiirrosten kimppuun.

Luit oikein – pilapiirrosten.

Faktabaarin anonyymit faktatarkistajat listasivat sivukaupalla perussuomalaisten ”Kansalaisen direktiiviopas”-lehtisen pilapiirrosten asiavirheitä. Faktabaari kritisoi mummon hellaa roudaavia poliiseja, johtokuntaan päässyttä papukaijaa ja jopa sokkeloa, jota vartioi tiukkaan kumipukuun sonnustautunut Uma Thurman. Edes maitoa ja ekolamppuja kauppaavan alipalkatun vuorotyöläisen pilakuva ei säästynyt Faktabaarin raivolta.

Ikävä kyllä kukaan ei ollut paljastanut faktamaakareille, että lehtinen, jonka kannessa lukee suurilla kirjaimilla ”PARODIA”, saattaa sisältää jonkin verran poliittista satiiria ja melko niukalti puolueen ohjelmaa. Vastaavasti lehtisissä, joiden kannessa lukee ”PUOLUEOHJELMA”, on tyypillisesti paljon kirjaimellisesti otettavaa puolueen politiikkaa ja hyvin vähän parodiaa.

PS VIIHDETOIMITUS