

MATTI MATIKAINEN
Eurovaaliehdokas Grönroos: Perussuomalaiset – jotta aamukahvihetkesi olisivat jännittävämpiä!
Yle kertoo kertoo eilisessä nettiuutisessaan, kuinka suomalaisten elämä olisi paljon vaikeampaa ilman Euroopan unionia. Ylen hehkuttamiin EU:n mahdollistamiin asioihin lukeutuu mm. itsestään sammuvan kahvinkeittimen mahdollistama “huoleton aamukahvi”. Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Simo Grönroos pitää artikkelia tolkuttomana propagandana.
Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Simo Grönroos sanoo Ylen EU-mainostuksen menevän taas sen verran överiksi, että ihmiset varmasti alkavat nähdä propagandan lävitse.
– EU-vaikuttaa nykyään lähes kaikkeen, mutta esimerkiksi Ylen listaamat asiat antavat varsin kalpean kuvan unionin hyödyistä ja kaikki ne olisi vielä mahdollista toteuttaa ilman Euroopan unioniakin. Luulen että osan päätöksistä kohdalla EU tällä hetkellä jopa rajoittaa kansallista päätöksentekoa, Grönroos kirjoittaa Facebookissa ja vastaa Ylen listaamiin kohtiin:
1. Ylen hehkuttamasta kahvinkeittimien itsestään sammumisesta voidaan päättää kansallisesti ilman unioniakin. Luulen että tällä hetkellä unionin kilpailulainsäädäntö voi ennemminkin puuttua liian tiukkoihin kansallisiin säädöksiin. Valveutunut kuluttaja voi ilman mitään valtion tai unionin säätelyäkin ostaa tuotteen, jossa on halutut ominaisuudet.
2. Yle hehkuttaa, että EU:n ansiosta ulkomailta voi ostaa lähes rajattoman määrän alkoholia. Tähänkään ei tarvita unionia, että Suomi voisi poistaa alkoholin tuontirajoitukset. Itse asiassa alkoholin tuonti on harvoja asioita, joissa Suomi on nikotellut tavaroiden palveluiden yms. vapaata liikkumista vastaan.
3. Myöhästyneestä junamatkasta voi Ylen mukaan EU:n ansiosta saada korvausta. Korvausvelvollisuus myöhästyneistä kuljetuksista ei taaskaan luulisi olevan ylivoimainen tehtävä kansallisesti päätettäväksi asiaksi.
4. Jos jalkasi murtuu reissussa niin saat EU:n ansiosta samaa hoitoa ulkomailla kuin paikalliset. No, vakuutukset on keksitty jo kauan kauan sitten.
5. EU:n ansiosta puhelinlaskut eivät nouse taivaisiin ulkomailla soitellessa. Tämäkin asia on operaattorien välillä sovittavissa oleva kysymys, joka saataisiin ratkaistua ilman ylikansallista päätöksentekoakin.
6. EU:n arjen saavutuksena pidetään sitä, että se on rajoittanut pölynimureiden tehoa. Tämä yhtä lailla asia, joka voitaisiin päättää kansallisesti. Jos siis asiassa nähtäisiin olevan jotain mieltä…
– Yle siis hehkuttaa Euroopan unionin arjen saavutuksina asioita, joiden säätämiseen ei edes tarvittaisi ylikansallista päätöksentekoa, Grönroos toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho kansallismielisten puolueiden menestyksestä: EU on epäonnistunut ratkaisemaan ongelmia, jotka koskettavat tavallista ihmistä

Halla-aho: Jäsenmaksut eivät voi kasvaa Brexitin myötä – “EU:n on leikattava omia menojaan”

Eurovaaliehdokas Kotro: Lobbaajat muokkaavat kulisseissa EU-lakeja – suuryritykset hyötyvät, lasku lankeaa kansalaisille

Halla-aho vaatii EU:n vapaan liikkuvuuden lopettamista: ”Johtaa epäterveeseen muuttoliikkeeseen, joka on haitallista valtioille”
Viikon suosituimmat

Purra: Surkeaa, Iltalehti, uskomattoman surkeaa
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra ottaa Facebookissa kantaa Iltalehden faktojen vastaiseen uutisointiin hallituksen säästöistä. Purran mukaan Iltalehti ei kanna mitään vastuuta siitä, että se johtaa ihmisiä harhaan virheellisellä uutisoinnillaan.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Jäikö Iltalehdessä vapunvietto päälle? Toimitus häröili lehden kanteen jättiotsikon tulevasta eläkeleikkauksesta, vaikka eläkkeitä nimenomaan ei leikata – lehti pahoittelee Äpy-levelin koheltamistaan

Päivän pointti: Oikeuskanslerin ratkaisu ministeri Mari Rantasesta ei miellyttänyt Ylen toimitusta – kutsui kommunistitaustaisen professorin haukkumaan lopputulosta

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

Maahanmuuton kustannukset ovat massiivisia – kansanedustaja Strandman: Suomessa maahanmuuton hintalappu on arviolta 10,5 miljardia euroa vuodessa
Perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman kertoo maahanmuuton kustannusten olleen Suomelle ja Euroopalle massiivisia ja selkeästi mukanaan tuomia hyötyjä suurempia. Taloustieteen emeritusprofessori Matti Virénin tekemän karkean arvion mukaan maahanmuuton hintalappu Suomessa olisi noin 10,5 miljardia vuodessa perustuen hollantilaistutkimuksen tuloksiin.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Nigel Faragen maahanmuuttokriittinen Reformipuolue murskavoittoon Britannian paikallisvaaleissa – pääministeri Keir Starmer nöytyy, sanoo ymmärtävänsä äänestäjien raivon perinteisiä puolueita kohtaan
Nigel Faragen maahanmuuttokriittinen ja kansallismielinen Reformipuolue pyyhki perinteisillä puolueilla pöytää Britannian paikallisvaaleissa. Konservatiivit ja työväenpuolue suorastaan romahtivat äänestäjien purkaessa raivoaan nykyvaltaa vastaan. Kahden puolueen valtakausi Britanniassa on ohitse.

Sodan kurimus vaati Jyrki Ålandin lapsen hengen – 20-vuotias lähti Ukrainaan vapaaehtoisena, eikä hän koskaan enää palaa kotiin
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää