

PS ARKISTO
Eurovaaliehdokas Joonas Kiviranta: ”Byrokraattinen asenne ja ylisääntely näivettävät Eurooppaa”
Perussuomalaisten eurovaaliehdokas Joonas Kivirannan mielestä EU:n sääntöviidakko ja keskushallinto tukahduttavat pahasti Euroopan talouskasvua.
– Byrokraattinen asenne ja ylisääntely näivettävät Eurooppaa. Meidän pitäisi keskittyä enemmän talouskasvuun ja innovaatioihin ja antaa jäsenvaltioiden sekä ihmisten toteuttaa itseään, Joonas Kiviranta sanoo.
Hänen mielestään EU:n sääntelyä pitää purkaa johdonmukaisesti ja julkisessa rahankäytössä tulee keskittyä kilpailukykyä parantaviin hankkeisiin.
– Tämä on tärkeää, jotta kuromme työn tuottavuuden eron USA:han kiinni. Tehottomia aluekehitysvaroja tulee kohdentaa uudestaan ja käyttää esimerkiksi tutkimukseen, innovaatioihin ja puolustusteollisuuden kehittämiseen, Kiviranta katsoo.
Kansainvälinen tausta
Tampereella asuva Kiviranta on toiminut perusuomalaisten kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2021 lähtien.
Kivirannan mielestä hänellä on hyvät lähtökohdat työskennellä Euroopan parlamentissa.
– Hyvässä joukkueessa ihmiset tekevät asioita, joissa pääsevät käyttämään vahvuuksiaan. Omat vahvuuteni liittyvät kansainväliseen taustaan ja kielitaitoon, joten halusin tarjota itseäni kisaan, sillä näistä olisi hyötyä ajamassa Suomen asioita EU:ssa, Kiviranta kertoo.
33-vuotias Kiviranta on koulutukseltaan lentotekniikan diplomi-insinööri ja geotieteiden lisensiaatti. Hänellä on laaja kansainvälinen tausta ja kielitaito, sillä mies on asunut yhteensä yli 10 vuotta USA:ssa, Saksassa ja Ruotsissa.
– Olen kansainvälinen tekniikan alan osaaja, jolta taittuu lähes viisi vierasta kieltä, ja tarvittaessa taskulaskinkin pysyy kädessä.
Suurimpana vahvuutenaan Kiviranta pitää nimenomaan kielitaidon suomaa suorituskykyä kansainvälisessä ympäristössä.
– Tämän kun yhdistää asiaosaamiseen etenkin energia- ja ilmastoasioissa, on edellytykset menestyä mepin työssä, Kiviranta toteaa.
Turvapaikanhaku ulkoistettava
Tärkeimpiä teemoja Kivirannalle ovat ilmasto- ja energiapolitiikka, turvapaikkapolitiikka sekä oikeistolainen talouspolitiikka.
Kivirannan mukaan esimerkiksi turvapaikanhaku pitäisi viedä kolmansiin maihin ja turvapaikkakin myöntää EU:n ulkopuolelta.
– Tämä tukkisi laittomat siirtolaisuuden väylät, parantaisi Euroopan turvallisuutta ja auttaisi lopulta kohdistamaan apua sitä eniten tarvitseville nykyjärjestelmän sijaan, missä varakkaimmat siirtolaiset maksavat ihmissalakuljettajille riskialttiista matkasta Välimeren yli, Kiviranta selvittää.
Euroopan parlamentin tehtäviin kuuluvat muun muassa unionin lakien laatiminen yhdessä ministerineuvoston kanssa sekä talousarvion hyväksyminen. Kivirannan mielestä unionin pitää pohjata päätöksensä tieteeseen ja vaikuttavuuteen.
– Suomen mepille on tärkeintä tuoda esille sekä Suomen että oman aatesuuntauksensa näkemyksiä europarlamenttiin ja ajaa näitä rohkeasti.
– Olemme olleet liiaksi EU:n mallioppilaita, ja voisimme yhtä piirua rohkeammin ajaa Suomen etua, Kiviranta sanoo.
Mika Rinne
Artikkeliin liittyvät aiheet
- energia- ja ilmastoasiat Euroopan talouskasvu Eurovaalit 2024 ylisääntely Joonas Kiviranta mallioppilas rahankäyttö turvapaikanhaku eurovaaliehdokkaat kolmannet maat Euroopan unioni Turvapaikkapolitiikka Talouskasvu Innovaatiot Talouspolitiikka
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Alankomaiden turvapaikkapolitiikkaan tiedossa rajuja muutoksia: Hakemuksia rajoitetaan, ilman oleskelulupaa olevat karkotetaan tarvittaessa voimakeinoin

Eurovaaliehdokas Vilhelm Junnila EU:n ilmastopolitiikasta: ”Meidän on huolehdittava logistisesta kilpailukyvystämme”

Rostila: Laitaoikeiston nousussa kansanvalta puhuu

Ruohonen-Lerner valaisee todellisuutta meppien aktiivisuusvertailun takana – varapuhemies Hautalalle kertynyt ”touhupisteitä” vähäisellä vaivalla

Henkilökuvassa: Perusinsinööri Joonas Kiviranta ratkoo käytännön ongelmia – mutta tykkää myös filosofoida
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Seksuaalista väkivaltaa Saksassa torjuvat uimahallijulisteet saavat kritiikkiä – kuvissa ahdistelijoiksi esitetään valkoisia naisia ja miehiä
Kahdeksan alaikäistä tyttöä on joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi Saksan Gelnhausenin ulkouimalassa. Epäiltyinä on neljä syyrialaista miestä. Tapaus on herättänyt laajaa keskustelua Saksan uimahallien turvallisuudesta. Samalla Kölnin kaupungin uimahalleihin asennetut seksuaalisesta väkivallasta varoittavat julisteet ovat joutuneet arvostelun kohteeksi, sillä niiden katsotaan esittävän ahdistelijoina sellaisia ryhmiä, jotka tilastojen mukaan syyllistyvät näihin tekoihin kaikkein harvimmin.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarja: Seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta pitää ohjata riippumattomille ja puolueettomille medioille
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja esittää Yleisradion kutistamista siten, että seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta ohjattaisiinkin riippumattomille ja puolueettomille medioille. - Yle-veron maksajat jatkossa valitkoot itse rahoituskohteita omissa veroilmoituksissaan, Keskisarja linjaa.

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Iranilaisjohtaja käynnisti varainkeruun Trumpin ja Netanjahun salamurhaa varten: ”Tätä tehdään Euroopassa 10–20 miljoonalla dollarilla”
Kovan linjan iranilainen islamistijohtaja Abdolmajid Kharaghaani on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa varainkeruukampanjasta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun tappamiseksi. Myös Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n pääjohtaja Rafael Grossin pää on pölkyllä - hänelle vaaditaan teloitusta Iranin valtionmediassa.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.
Uusimmat

Ansiotuloverotuksen vähennykset tasaavat tulonjakoa Suomessa

Perussuomalaisten kannattajat erottuvat kaikkein menokriittisimpinä
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää