

LEHTIKUVA
Giorgia Meloni parlamenttivaalien alla: ”Italialaiset ensin” ei ole pelkkä iskulause
Poliittisten vastustajien ”äärioikeistoksi” nimeämä liikehdintä alkoi nousta Italiassa vuonna 2011. Vuonna 2022 saattaa vihdoin olla aika, jolloin aikuistunut sekä kypsynyt kansallismielinen puolue pääsee kansan tuella poimimaan muutoksen hedelmät. Italian parlamenttivaalit pidetään 25. syyskuuta.
Mielipidetiedustelujen mukaan Italian veljet- puolue (Fratelli d’Italia) tulee saamaan syyskuun lopun parlamenttivaaleissa neljänneksen äänistä. Jos näin käy ja muutkin oikeistopuolueet menestyvät veljien imussa, niin Giorgia Melonista tulee Italian seuraava pääministeri.
Länsimainen media suhtautuu demokratian toteutumiseen Italiassa usein happamasti, mutta maan sisällä elää toive muutoksesta.
– Meloni on pysytellyt hallituksen ulkopuolella, eikä ole liannut käsiään koalitioihin, sanoo Pierluigi Testa roomalaisesta Trinità dei Monti -ajatushautomosta.
– Viime aikoina Meloni on asemoinut itsensä pikemminkin konservatiiviksi kuin euroskeptikoksi, ja se on laajentanut hänen kannattajakuntaansa.
Italian veljet pystyy muutokseen
Giorgia Melonin kampanjoi syyskuun alussa L’Aquilan keskiaikaisessa yliopistokaupungissa Abruzzon alueella Keski-Italiassa. Politico-julkaisun mukaan Meloni oli valinnut paikan siksi, että Italian veljet on johtanut kaupunkia viitisen vuotta.
– 25. syyskuuta te päätätte, onko tämä maa valmis vapauteen, Meloni tervehti kannattajiaan.
– Täällä nähdään, kuinka me haluamme hallita Italiaa.
L’Aquilasta on tullut näyteikkuna koko Italialle siitä, että Italian veljet pystyy toteuttamaan muutoksen. Itse asiassa Italian media pitää kaupunkia laboratoriona, jossa testataan äärioikeiston piiriin lasketun puolueen tapaa hallita.
Italialaiset ensin
L’Aquilan asukkaat antavat kiitosta Italian veljille siitä, että asiat sujuvat nyt kaupungissa ja pysähtyneisyyden aika on ohi. Toisenlaisiakin äänenpainoja löytyy ja erityisesti puoleen vähemmistö- ja maahanmuuttopolitiikka on nostanut monella paikallisella karvat pystyyn.
”Kiitos Italian veljien, maahanmuuttajien ohituskaista sosiaalisessa asuntojonossa on katkaistu”, Meloni kirjoitti vuonna 2019. ”Italialaiset ensin ei ole pelkkä iskulause”.
Riitaa tuli siitäkin, että L’Aquilan kaupunki ei suostunut jakamaan ruokakuponkeja maahanmuuttajille pandemian aikana.
Abruzzon alueen maahanmuuttoaktivistin mielestä seutu ei kuitenkaan ole rasistista, mutta ”siellä missä oikeisto on vallassa, maahanmuuttoasiat eivät ole ensimmäisinä esillä”.
– Tiedämme, että he eivät halua meitä tänne, nigerialaistaustainen Patrick Guobadia toteaa Politicolle.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Trinità dei Monti sosiaalinen asuntojono Abruzzo L’Aquila euroskeptikot Italialaiset ensin Patrick Guobadia Pierluigi Testa kansallismielinen puolue oikeistopuolueet oikeistokoalitio Italian vaalit 2022 Italian veljet Fratelli D’Italia muutos maahanmuuttokriittinen Giorgia Meloni pandemia Konservatiivi Rasismi maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Italian pääministeri Draghi erosi – oikeisto voitonvarmana kohti syksyn mahdollisia vaaleja

Kansallismielinen oikeisto nousemassa valtaan Italiassa – maahanmuuttokriittinen Giorgia Meloni puolustaa perinteisiä arvoja

Italiassa mällätään suomalaisten veroeuroilla – Huru ja Junnila: Missä valvonta, missä hätäjarru?

Suomalaiset maksavat ensin italialaisten taloremontit ja remontoivat pakosta omat talonsa energiatehokkaiksi – ”Suomi on tehnyt valtavan virheen olemalla innokkain EU-komission ehdotusten tukija”

Perussuomalaiset elpymispaketin valvonnasta: Suomen pitäisi valvoa Italiaa, koska siellä meidän rahat ovat

Italian ihmemaassa on jaettu ilmaisiin energiaremontteihin jo 21 miljardia – arvaa kuka maksaa

Italia äänestää sunnuntaina muutoksesta – äänestäjät haluavat pois politiikan umpikujasta

Giorgia Meloni voitti Italian parlamenttivaalit: ”Italialaiset voivat taas olla ylpeästi italialaisia”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Seksuaalista väkivaltaa Saksassa torjuvat uimahallijulisteet saavat kritiikkiä – kuvissa ahdistelijoiksi esitetään valkoisia naisia ja miehiä
Kahdeksan alaikäistä tyttöä on joutunut seksuaalisen ahdistelun kohteeksi Saksan Gelnhausenin ulkouimalassa. Epäiltyinä on neljä syyrialaista miestä. Tapaus on herättänyt laajaa keskustelua Saksan uimahallien turvallisuudesta. Samalla Kölnin kaupungin uimahalleihin asennetut seksuaalisesta väkivallasta varoittavat julisteet ovat joutuneet arvostelun kohteeksi, sillä niiden katsotaan esittävän ahdistelijoina sellaisia ryhmiä, jotka tilastojen mukaan syyllistyvät näihin tekoihin kaikkein harvimmin.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarja: Seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta pitää ohjata riippumattomille ja puolueettomille medioille
Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja esittää Yleisradion kutistamista siten, että seuraavalla hallituskaudella osa Yle-verosta ohjattaisiinkin riippumattomille ja puolueettomille medioille. - Yle-veron maksajat jatkossa valitkoot itse rahoituskohteita omissa veroilmoituksissaan, Keskisarja linjaa.

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Iranilaisjohtaja käynnisti varainkeruun Trumpin ja Netanjahun salamurhaa varten: ”Tätä tehdään Euroopassa 10–20 miljoonalla dollarilla”
Kovan linjan iranilainen islamistijohtaja Abdolmajid Kharaghaani on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa varainkeruukampanjasta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun tappamiseksi. Myös Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n pääjohtaja Rafael Grossin pää on pölkyllä - hänelle vaaditaan teloitusta Iranin valtionmediassa.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.
Uusimmat

Ansiotuloverotuksen vähennykset tasaavat tulonjakoa Suomessa

Perussuomalaisten kannattajat erottuvat kaikkein menokriittisimpinä
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää