Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) oudoksuu Helsingin Sanomien poukkoilevia korona-kantoja.

Halla-aho kirjoittaa:

”Helsingin Sanomilla on ollut viime päivinä hyvin skitsofreenisiä kirjoituksia eri maiden reagoinnista koronavirukseen.

Trump on haukuttu siitä, että hän pitkään vähätteli koronaepidemiaa ja vertasi sitä kausiflunssaan. Kun meillä on tehty samaa, se on ollut Hesarin mielestä vastuullista toimintaa, ja kriitikot on haukuttu paniikinlietsojiksi.

Kun Trump peruutti kampanjatilaisuutensa koronan vuoksi, se oli Hesarin mielestä paniikkia (ja ilmeisesti väärin). Kun Biden ja Sanders tekivät saman, se oli vastuullisuutta.

Kun Trump kielsi matkustajaliikenteen Euroopasta, se oli väärin ja ”ihmisten jakamista meihin ja muihin”. Suuri osa Euroopan maista on pannut rajansa kiinni kaikilta ulkomaalaisilta, viimeksi Tanska. Se on kaiketi eri asia.

Tänään haukutaan Boris Johnson siitä, että hän toimii tismalleen samoin kuin Suomen hallitus – eli esimerkiksi pitää koulut auki eikä määrää liikkumisrajoituksia.

Onko oikeasti niin, että WHO ja koko muu maailma ovat menneet sekaisin, vai onko hallituksen toiminta räikeää alireagoimista? Koulujen sulkemiseen liittyy aivan todellisia ongelmia, mutta sitä, että liikenne ulkomaille ja ulkomailta jatkuu, on tässä tilanteessa hyvin vaikea ymmärtää. Virallinen linja on se, että rajojen sulkemiseen ei ole tarvetta ja että se ei ole lainsäädännön osalta mahdollista. Miten se sitten onnistuu kaikilta muilta?”

SUOMEN UUTISET