

Matias Turkkila
Halla-aho: EU:sta tuskin löytyy enemmistöä pakolaistaakan jakamiselle
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho ei usko, että EU-maiden joukosta voisi löytyä enemmistöä EU:n pakolaiskiintiön keskinäiselle jakamiselle.
Kevään kuluessa EU-komissio on esittänyt, että EU-maat voisivat jakaa turvapaikanhakijoiden taakkaa keskenään. Tuoreen esityksen mukaan EU-maiden pitäisi jakaa yhteinen 40 000 pakolaisen kiintiö keskenään erityisten jakoperusteiden mukaan.
Halla-aho ymmärtää Ruotsin, Britannian tai Saksan haluavan tällaista järjestelmää, mutta EU:n enemmistön olisi vaikeaa ymmärtää kannattavan tällaista hanketta.
Halla-aho ei usko, että sisäministeri Petteri Orpon (kok.) äskettäinen lausunto siitä, että enemmistö EU-maista olisi kallistunut ministerikokouksessa taakanjakamisen kannalle, pitäisi paikkansa. Hän vetoaa mm. Die Weltiin, jonka mukaan vain 10 EU:n 28 jäsenmaasta kannattaa yhteisiä kiintiöitä. Suomen osuus 40 000:sta olisi 800 turvapaikanhakijaa.
– En ole löytänyt yhtään mediaraporttia, joka tukisi Petteri Orpon näkemystä siitä, että enemmistö on saavutettavissa, Halla-aho muistuttaa.
Päinvastaista näkemystä tukevia uutisia on runsaasti.
Vastaanoton oltava vapaaehtoista
Halla-ahon mielestä Orpo on venyttänyt lausunnossa mandaattiaan Suomen kannalta vahingolliseen suuntaan. Hallitus on linjannut, että pakolaisten vastaanoton pitää olla vapaaehtoista. Pakkoon perustuva malli olisi hallitusohjelman vastainen.
– Pahinta olisi, että Suomi liittoutuisi imagosyistä Saksan ja Ruotsin kanssa asiassa, joka on vastoin Suomen kansallista etua.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Välimeren pakolaislaivat pitää käännyttää

Soini: Perussuomalaisten eriävä kanta taakanjaosta oli hallitusohjelman mukainen
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.