

Ilmastomarssille osallistuvat marssivat Eduskuntatalolle Helsingissä 6. huhtikuuta 2019. / LEHTIKUVA
Halla-aho kaipaa malttia ja realismia ilmastokeskusteluun: ”On vastuutonta lietsoa paniikkia ja ilmastoahdistusta nuoriin ihmisiin”
Eurooppa on jo nyt edelläkävijä ilmastoasioissa ja sen tulee jatkossakin olla edelläkävijä. Mutta pidän erikoisena, että päästövähennyksiä tavoitellaan siellä, missä niitä on jo tehty kaikkein eniten, Jussi Halla-aho sanoi Ylen eurovaalitentissä.
Ylen eurovaalitentissä eilen keskusteltiin pitkään ilmastoasioista.
EU edellyttää jäsenvaltioiltaan tulevaisuudessa merkittäviä päästövähennyksiä. EU-komissio haluaa, että unioni olisi hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Puoluejohtajilta kysyttiin pitääkö Suomen ajaa EU:ssa vieläkin tiukempia ilmastotavoitteita.
Sdp:n Antti Rinne sanoi, että on valmis viemään hiilineutraaliuden tavoitetta eteenpäin, ja että 2030-luvulla hiilineutraalius pitää toteutua Suomessa.
– EU:ssa pitää ajaa voimakkaasti toimia, että hiiilineutraalius saadaan toteutettua 2050-luvulla.
Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto haluaisi Euroopan hiilineutraaliksi jo aikaisemmin.
Ilmastotavoitteiden oltava järkeviä
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho harmitteli, että ilmastokeskustelu keskittyy nykyään liikaa paniikin lietsomiseen.
– Ilmastokeskustelussa on pidettävä maltti mukana ja on tärkeää asettaa realistisia tavoitteita. Minusta on kuitenkin vastuutonta lietsoa paniikkia ja ilmastoahdistusta nuoriin ihmisiin.
Halla-aho muistutti, että Eurooppa on jo nyt edelläkävijä ilmastoasioissa.
– Se on hyvä asia, ja Euroopan tulee jatkossakin olla edelläkävijä. Tässä on vain se vaara, että jos me asetamme aina vaan omaa kunnianhimoamme kireämmälle, niin me tosiasiassa työnnämme saastuttavaa teollisuutta Euroopasta muualle, jolloin kokonaisefekti ilmaston kannalta on paljon pahempi.
Katse kohti suurimpia saastuttajia
Halla-aho sanoi pitävänsä erikoisena sitä, että päästövähennyksiä tavoitellaan siellä, missä niitä on jo tehty kaikkein eniten.
– Suomi tuottaa energiastaan alle 10 prosenttia kivihiilellä, Puolassa se on 80 prosenttia, Saksassa melkein puolet ja Tanskassa neljäsosa. Meidän pitäisi kääntää katse Suomesta sinne, missä päästövähennysten tekeminen on helpointa, kustannustehokkainta ja vaikuttavinta.
– Suomalaiselle clean techille avaisi mahdollisuuksia, jos EU tai Puola rahoittaisi koko energiantuotantonsa teknologista uudistamista, Halla-aho totesi.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- päästövähennykset ilmastohysteria eniten saastuttavat maat Puola Pekka Haavisto Tanska Antti Rinne ilmastopolitiikka Suomi Saksa perussuomalaiset Eurovaalit Jussi Halla-aho EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


EK:n paneelissa puitiin ilmastokysymyksiä, Halla-aho puhui kotimaisten sellutuotannon puolesta

Taloustieteen professori ja eurovaaliehdokas Virén: EU-johtajat viljelevät jopa epäuskottavia uhkakuvia – ja unohtavat tärkeimmän

Eurovaaliehdokas Luukkanen: Suomen ei pidä hirttäytyä EU:n ilmastotavoitteisiin

Koskenkylä: Saksan viherutopistinen energiakäännös “Energiewende” on ajautumassa umpikujaan – kansalaisten mielestä kallis, kaoottinen, epäoikeudenmukainen

Halla-aho ottaisi käyttöön hiilitullit EU:n ulkorajoilla: Tullit suojelevat eurooppalaista työtä halpatuonnilta ja ohjaavat samalla kiinalaista teollisuutta ympäristöystävällisempään tuotantoon

Jussi Halla-ahon puhe perussuomalaisten ulko- ja turvallisuuspolitiikasta Paasikivi-Seuran kokouksessa
Viikon suosituimmat

EU haluaa terveydelle haitallisen puunpolton aisoihin – saunojen ja takkojen piippuihin sähköiset savukaasujen puhdistimet
Brysselin vallan kammareissa oli 12. helmikuuta tarkoitus esitellä lakiluonnos, joka asettaisi entistä selvästi tiukemmat rajat muun muassa puulämmitteisten tulisijojen haitallisille hiukkaspäästöille vuodesta 2027 alkaen. Sitten otettiin järki käteen - ainakin toistaiseksi.

Yle-pomo Merja Ylä-Anttilalle tiukka kysymys kansalaisaloitteen kuulemistilaisuudessa: Onko Yleisradio tietoisesti hakenut säästöjä suosituimmista ja näkyvimmistä toiminnoistaan?
Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta järjesti tänään julkisen kuulemisen, jonka aiheena oli Yle kuriin nyt! -kansalaisaloite. Kuulemistilaisuudessa aloitteen tekijät kertoivat syitä, miksi aloite on tehty, ja esittivät tarkemmin, mitä muutoksia Yle-lainsäädäntöön haluttaisiin. Paikalla oli myös Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Suomalaisyritys markkinoi maahantulopaketteja Iranissa ja Lähi-idässä – yrityksen somepäivityksessä kerrotaan Suomen tarvitsevan 60 000 maahanmuuttajaa vuodessa
Oikeudellista konsultointia tarjoavan oikeustoimiston neuvonantaja-asiantuntija-tittelillä esiintyvä henkilö markkinoi maahantulopaketteja Suomeen Iranissa ja Lähi-idässä. Helmikuun lopulla neuvonantajan Facebook-päivityksessä kerrottiin, että Suomi tarvitsee 60 000 maahanmuuttajaa vuosittain. Lisätietoja 4 500 euron hintaisesta maahantulopaketista saa 70 euroa maksavan puhelun kautta.

Garedew: Vanhemmilla on lakiin perustuva oikeus kieltää sateenkaari-ideologian opettaminen lapsilleen
Seta ry kiertää jälleen kouluja ja järjestää koulutuksia myös päiväkotien opettajille. Perussuomalaisten kansanedustaja Kaisa Garedew vaatii loppua tälle lasten seksualisoinnille. Vanhemmilla on oikeus kieltäytyä vakaumuksensa vastaisesta materiaalista ja opetuksesta lapsilleen.

Vance: Eurooppa on tekemässä itsemurhaa massamaahanmuuton kautta
Yhdysvaltain varapresidentti Vance on sitä mieltä, että Eurooppa on vaarassa ajautua yhteiskunnalliseen itsemurhaan, koska liian monet Euroopan maat ovat kyvyttömiä tai haluttomia kontrolloimaan rajojaan. Vance on huolissaan siitä, että rajojensa valvonnan sijasta monet EU-maat haluavat mieluummin rajoittaa omien kansalaistensa sananvapautta. Hän mainitsi Saksan esimerkkinä maasta, joka on ajautumassa tuhoon massamaahanmuuton takia. Vancen mielestä massamaahanmuutto vaarantaa myös tavallisten amerikkalaisten työläisten oikeuden "amerikkalaiseen unelmaan".

Vasemmisto reagoi tunteella maahanmuuttopolitiikan kiristyksiin – sisäministeri Rantanen muistutti, että Suomessa ei enää voi olla muita Pohjoismaita löperömpiä sääntöjä
Eduskunnassa käsiteltiin tänään hallituksen esityksiä ulkomaalaislain muuttamiseksi. Suomen maahanmuuttopolitiikan muutos kohti tiukempaa yleiseurooppalaista tasoa demokraattisen prosessin kautta osui syvälle tunteisiin vasemmistoliiton kansanedustajalle Veronika Honkasalolle.

YK:n tuomari sai tuomion naisorjan pitämisestä
Yhdistyneiden kansakuntien tuomari on tuomittu Iso-Britanniassa nuoren naisen pakottamisesta orjatyöhön.

Trump lennätti väkivaltaisen venezuelalaisjengin jäseniä El Salvadorin jättivankilaan – ihmisoikeusaktivistit kauhuissaan
Trump lennätti satoja karkotettavia El Salvadorin jättivankilaan 227 vuotta vanhan lain perusteella. Ihmisoikeusaktivistit ovat kauhuissaan, koska jättivankila on epämiellyttävä paikka ja karkotukset suoritettiin ilman oikeuden istuntoa. Demokraatit hakivat välittömästi toimeenpanokiellon karkotuksille, mutta lentokoneet ehtivät kansainväliseen ilmatilaan ennen tuomarin kieltoa. Trumpin näyttävä PR-tempaus onnistui yli odotusten, mutta juridinen vääntö tulee jatkumaan korkeimmassa oikeudessa.

Vigeliukselta kovaa kritiikkiä Yleisradion johdolle: ’’Uutisista leikkaaminen on Ylen päätös, ei eduskunnan’’
Yle-työryhmässä neuvotellut ja Ylen hallintoneuvostossa työskentelevä kansanedustaja Joakim Vigelius ottaa kantaa Ylen säästöihin kohdistuneeseen kritiikkiin. Hänen mukaansa säästöjen kohdentamisesta vastaa Yle, ei eduskunta.

Kansalaisaloitteen tekijät: Ylen rahoitusta leikattava Ruotsin tasoon eli 76 euroon per asukas
Yle kuriin nyt! -kansalaisaloitteen laatijoiden mielestä Yleisradio on tietoisesti hakenut säästöjä kaikista näkyvimmistä ja suosituimmista toiminnoista esimerkiksi irtisanomalla työntekijöitä ja vihjaamalla katsojaluvuiltaan suosituimpien ohjelmien lopettamiseen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää