– Jos emme halua enää olla EU:n renkejä, meidän on itse tehtävä asiaan muutos, koska EU pyrkii pakkovaltaan ja on kehittymässä imperiumiksi. Jokainen imperiumi kuitenkin hajoaa joskus, dosentti Arto Luukkanen pohtii.

Perussuomalaisten eurovaaliehdokas, yliopistolehtori, pastori ja dosentti Arto Luukkanen arvioi, että Suomi on joutunut hankalaan asemaan tilanteessa, jossa EU pyrkii muuttumaan supervaltioksi.

– On joitakin isoja asioita, jotka edellyttävät, että Suomen etua puolustetaan nyt vahvasti EU:n sisällä. EU pyrkii ensinnäkin kasvattamaan valtaansa. Samaan aikaan se hamuaa suoraa jäsenvaltioihin kohdistuvaa verotusoikeutta. Se sitten tekisi meistä EU:n siirtomaan, vähän niin kuin Ruotsin vallan aikaan, Luukkanen sanoo.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on väläyttänyt EU-armeijan perustamisen mahdollisuutta. Luukkanen ei ole innostunut tästäkään hankkeesta.

– En haluaisi, että suomalaiset nuoret joutuisivat rämpimään jossain Kongon viidakossa puolustamassa Ranskan asioita.

Suomi on ekologinen supervalta

Suomalaisen teollisuuden ja samalla työpaikkojen pysyminen Suomessa on Luukkaselle tärkeää. EU:n kunnianhimoiset ilmastotavoitteet eivät siksi vakuuta.

– Nyt on käytettävä järkeä. Suomen ei pidä hirttäytyä EU:n ilmastotavoitteisiin. En oikein edes tiedä, mitä EU haluaa Suomelta. Näyttäisi siltä, että siellä olisi halua siihen, että Suomi taantuisi takaisin 1800-luvulle. Siihen aikaan koko elämä oli kovaa työtä aamuvarhaisesta iltaan saakka. Silloin myös kuoltiin nuorena, eikä laulettu iloisia lauluja. Tähänkö nyt pyritään, Luukkanen ihmettelee.

Hän nostaa esille, että vaikka suomalainen teollisuus on energiaintensiivistä, se on samalla jo nyt erittäin puhdasta ja ekologista.

Ilmastotoimien varjolla EU pyrkii vaikuttamaan myös Suomen metsäpolitiikkaan.

– Suomi on ekologinen supervalta. Jos Suomessa kaadetaan yksi puu, tilalle istutetaan viisi. Meillä kyllä riittää metsiä. Muualla Euroopassa asiat ovat toisin, koska puut on hakattu. EU haluaisi määrätä enemmänkin Suomen metsäpolitiikkaa. Heidän kannaltaan ongelma on vain se, että Suomessa aivan tavalliset ihmiset omistavat metsää, eikä EU pääse helposti määräilemään metsävarallisuudesta.

Pitäisikö suomalaiset tunnustaa alkuperäiskansana?

Luukkanen haluaa Euroopan parlamenttiin purkamaan sääntelyä ja byrokratiaa sekä vahvistamaan itsenäisen Suomen asemaa yhdessä muiden EU-kriittisten voimien kanssa.

– EU direktiiveineen myös häiritsee metsästystä ja samalla aseharrastusta Suomessa. Ne ovat kuitenkin osa suomalaista kulttuuria. Haluaisin myös lisää tukea suomalaiselle maanviljelylle, nythän tukipolitiikka on EU:n päätettävissä.

Puoliksi huumorilla Luukkanen pohtii, pitäisikö EU:ssa lanseerata ajatus siitä, että suomalaiset ovat pohjoinen alkuperäiskansa, jolla on oikeus omiin tapoihinsa.

– Sillä perusteella voisimme ainakin helpommin puolustaa suomalaista elämäntapaa.

EU-lainsäädäntö on usein vaikeaselkoista jopa virkamiehille ja lakia tulkitseville juristeille. EU-oikeutta on kuvattu vieteriukoksi, joka pomppaa esille silloin, kun sitä ei osaa odottaa.

Luukkanen pitää ongelmana sitä, että EU-oikeuden taustalla on kirjoittamattomia tavoitteita, jotka palvelevat suuryritysten etua. Kansalaiset harvoin tietävät, miten EU-päätökset vaikuttavat ihmisten elämään.

– Kun uutta lainsäädäntöä valmistellaan, niin isot yhtiöt ovat paikalla lobbaamassa. Eivät ne ilmoita kenellekään, että tarkoitus on vain viedä kansalaisten rahat. Suurpääoman tavoitteet piilotetaan direktiiveihin ja aloitteisiin, näihin on reagoitava ajoissa.

EU-jäsenyys tehnyt Suomesta renkivaltion

Luukkanen kuvaa, että EU-jäsenyys on tehnyt Suomesta renkivaltion, jonka tehtävä on palvella EU-hallintoa.

– EU:n pitäisi olla itsenäisten valtioiden vapaakauppajärjestelmä. Nyt EU pyrkii eri tavoilla pakkovaltaan, joten Suomi on tiukassa paikassa. Jos emme halua enää olla renkejä, meidän on itse tehtävä asiaan muutos ja hyökättävä armottomasti korruptiota vastaan.

– Sanon historijoitsijan varmuudella, että EU on kehittymässä imperiumiksi. Jokainen imperiumi kuitenkin hajoaa joskus, Luukkanen pohtii.

Kansallismieliset puolueet ovat nostaneet kannatustaan EU-jäsenvaltioissa. Luukkanen uskookin, että EU-eliitti pelkää tulevia vaaleja.

– Kansallismielisistä yritetään tehdä sisäisiä vihollisia, jota vastaan EU:ssa taistellaan. Näinhän on jo käynyt unkarin Viktor Orbánille, jota EU:ssa pidetään pahiksena.

EU-parlamenttiin on muodostumassa suuri kansallismielisten puolueiden ryhmittymä, johon perussuomalaiset on ilmoittanut halukkuutensa liittyä.

– Pääasia on, että saamme ryhmässä aikaan yhteistoimintaa. Monet varmaan tosin haluaisivat, että ryhdymmekin riitelemään.

Eurovaaleissa perussuomalaiset vastaan muut

Euroopan parlamentin vaaleissa kansalaisten äänestysinto on yleensä ollut matala. Luukkanen kuitenkin kehottaa kansalaisia äänestämään, koska vaalit ovat tärkeät.

Perussuomalaiset nousi eduskuntavaaleissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi, ja kannatus on kasvanut senkin jälkeen joten myös eurovaaleissa voi odottaa menestystä.

– Näissä vaaleissa on selkeästi kaksi puoluetta: perussuomalaiset vastaan muut. Me olemme ainoa puolue, joka edustaa tervettä järkeä. Muissakin puolueissa on järkeviä ihmisiä, mutta puolueet ovat muuten kovin erilaisia.

Luukkanen arvioi, että perussuomalaiset voi saada jopa neljä paikkaa Euroopan parlamenttiin.

– Tilanne on se, että monilla puolueilla tökkii näissä vaaleissa. Olen jo jutellut useamman entisen keskustan äänestäjän kanssa, ja he ovat sanoneet, että monet keskustalaiset ovat nyt siirtyneet perussuomalaisten taakse.

SUOMEN UUTISET