Yleisradion haastattelema puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kiistää julkisuudessa esitetyt väitteet siitä, että hänellä olisi ollut niin sanottu ”ministerilista”. Asia nousi esille, kun kansanedustaja Veera Ruohon kommentoi asiaa Ylellä.

Veera Ruoho totesi eilen Ylelle: ”[Halla-aho] on tarjonnut heppoisia ehdotuksia ministereiksi, kun ajattelee, mikä on tilanne. Tänä päivänä ulkoministerin salkku on entistä raskaampi.”

Ylen jutun mukaan ”Halla-ahon suunnittelema ministerilista ei päätynyt julkisuuteen.”

Halla-aho torppasi Ruohon väitteet.

– Mitään ministerilistaa ei ole olemassa, joten Veera Ruoholla ei sellaisesta voi olla tietoa, Halla-aho sanoi perjantaina Ylelle.

Suomen Uutisten tietojen mukaan UV-ryhmän ministerit ovat pelänneet syrjäyttämistään, ja tämä on toiminut eräänä perusteluna loikkaukselle. Suomen Uutisten tiedot ovat peräisin useammasta hallitusta lähellä olevasta lähteestä.

Pelolla ei ole kuitenkaan ole ollut perusteita. Väistyvän puheenjohtaja Soinin ulkoministerin aseman kyseenalaistamista lukuunottamatta Jussi Halla-ahon tarkoitus ei ollut vaihtaa ministereitä.

– Ei ole eikä ole ollut mitään ministerilistaa. Ainoa toive oli,että Timo Soini väistyy, Halla-aho täsmensi asiaa Suomen Uutisille torstaina.

”Ei suunniteltu”

Ruoho jatkoi asian puimista omilla Facebook-sivuillaan eilen. Hän kiisti ajatuksen siitä, että loikkauskuvio olisi ollut suunniteltu.

Ruoholta kysyttiin: ”Oletko sitä mieltä, että koko näytelmä EI ollut ennalta suunniteltu?”

Hän vastasi: ”Tiedän, ettei ollut.”

Vastaus on hämmästyttävä, sillä loikkariryhmä ei koskaan ottanut Ruohoa mukaan suunnitelmaansa. Loikkaus paljastui Ruoholle vasta tiistaina klo 13, kun loikkarit tulivat asiansa kanssa julkisuuteen. Media on raportoinut etukäteissuunnitelmista laajalti.

MATIAS TURKKILA