Perjantaina eduskunta äänesti ensi vuoden talousarvioon liittyvistä talousarvioaloitteista ja lausumista. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaati esityksessään, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin seksuaalirikosten rangaistusten nostamiseksi. Perussuomalaisten esitys kaatui äänin 111-79.

– Koko hallitus vastusti rangaistustasojen nostamista. Lisäksi heitä tuki vasemmistoliiton ryhmä. Melko hämmästyttävää, koska lähiaikoina on paljon puhuttu rangaistusten nostamisen tarpeellisuudesta myös hallitusryhmien sisällä, perussuomalaisten eduskuntaryhmä toteaa.

Rikkoo syvästi oikeustajua

Seksuaalirikosten rangaistusasteikko nousi viimeksi otsikoihin, kun turvapaikanhakijan raiskaussyytteet kumottiin hovioikeudessa. Syytetty ei saanut tuomiota raiskauksesta, koska ei ollut näyttöä pakottamisesta. Turvapaikanhakija oli sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan tytön kanssa.

– Tällaiset tapaukset rikkovat syvästi oikeudentajuamme, ja näihin on tultava korjaus. Kyllä käytäntöjä on muutettava, jos eivät hallituspuolueet voi edes tällaisten epäkohdan muuttamista hyväksyä, kun ehdotus tulee heidän mielestään väärältä porukalta.

SUOMEN UUTISET