Perussuomalaiset Naiset puolustavat presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren kantaa burkhan kieltämiseksi.

Perussuomalaisten Naisten puheenjohtaja Ritva ”Kike” Elomaa painottaa, että naisille tulee turvata Suomessa samat oikeudet kuin miehillä, eikä tästä voi tinkiä vetoamalla esimerkiksi uskonnollisiin syihin.

– Nainen saa toki aidosta omasta tahdostaan elää vieraan kulttuurin tai uskonnon edellyttämällä tavalla, mutta tähän ei saa pakottaa. Myös maahanmuuttajanaisille kuuluu valinnanvapaus siitä, miten he elävät. Moniko nainen peittää kasvonsa burkhalla puhtaasti omasta tahdostaan?

”Meidän kulttuurissa ei verhota naisia”

Huhtasaari on ainoa presidenttiehdokkaista, jonka mielestä naisten kasvot ja vartalon peittävän burkhan käytön pitäisi kieltää, kuten Ranskassa ja Belgiassa.

– En ymmärrä miksi naisista pitää tehdä näkymätön, se on myös turvallisuusasia. Meidän kulttuurissamme naisia ei verhota kokonaan, Huhtasaari totesi Iltalehden presidenttitentissä.

– Presidenttiehdokas Huhtasaari on nostanut kampanjansa aikana esille maahanmuuton haasteet tasa-arvokehitykselle. Laura ei hyssyttele tasa-arvoasioissakaan, Elomaa kehuu.

Monikulttuurisuus lisää ongelmia

Elomaan mukaan sukupuolten välinen tasa-arvokehitys kohtaa jatkuvasti uusia haasteita.

– Monikulttuurisuuden lisääntyessä olemme joutuneet lukemaan lehtien palstoilta valitettavia uutisia naisiin kohdistuvista vääryyksistä. On vieraista kulttuureista kumpuavaa kunniaväkivaltaa. Naisia ympärileikataan Suomessa tai lähetetään Afrikkaan ympärileikattavaksi. Mies sanelee perheen asiat. Naisten opiskelua ja työntekoa rajoitetaan. Naisten pukeutumiseen puututaan, Elomaa luettelee.

– Perusnaiset eivät hyväksy tällaista naisten polkemista. Se ei ole tätä päivää.

SUOMEN UUTISET