Äskettäin julkaistut poliisin tilastot vuoden 2016 tammi-syyskuun välisen ajan rikosmääristä, erityisesti ulkomaalaistaustaisten osalta, ovat pelottavaa luettavaa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä.

– Ulkomaan kansalaisten tekemät seksuaaliset ahdistelut kasvoivat viime vuodesta yli 500 prosenttia. Raiskausrikosten kohdalla kasvua oli samana aikana noin 60 prosenttia.

– Näitä lukuja on turha enää hyssytellä. Ne ovat äärimmäisen hälyttäviä ja niiden taustalla olevaan ilmiöön on puututtava välittömästi. On myös selvä tilastollinen tosiasia, että tietyistä maista tulleet ovat räikeästi yliedustettuna kyseisissä rikostilastoissa.

”Selitykset eivät kelpaa”

Mäkelä painottaa, ettei yhdellekään teoista ole hyväksyttävää selitystä eikä niitä ole tarpeen ymmärtää.

– Kulttuuriset tekijät tai olosuhteet eivät koskaan voi selittää tekoa, jolla tuhotaan uhrin elämä. Meidän on varmistettava, että poliisilla on mahdollisimman hyvät välineet sekä estää että selvittää tällaisia rikoksia, Mäkelä sanoo.

Tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaan?

Aiheesta kirjallisen kysymyksen jättänyt Mäkelä tiedustelee, mihin toimiin hallitus on ryhtynyt ja aikoo ryhtyä turvatakseen poliisin riittävät mahdollisuudet estää ja selvittää tällaisia rikoksia.

– Millaisia toimia maahanmuuttopolitiikan tiukentamisen suhteen nämä rikostilastot aiheuttavat? Mäkelä kysyy.

Kuvassa: Ulkomaalaissyntyinen Seydou Kouanda tuomittiin tällä viikolla kahdeksan vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen myönnettyään insestisyytökset ja tyttärensä raiskaamisen.

SUOMEN UUTISET