Maatalouden ja koko maaseudun tulevaisuuden näkymät herättivät perussuomalaisissa huolestuneita puheenvuoroja talousarviokäsittelyssä eduskunnassa torstaina. Suomalaisen puhtaan ruoantuotannon tärkeyttä huoltovarmuuden ja turvallisuuden näkökulmasta korostettiin useissa puheenvuoroissa.

Maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen, perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula esitti huolensa ilmastotavoitteiden ja tiukennusten seurauksista maataloustuottajille ja koko maaseudulle.

– Miten hallitus aikoo estää sen, ettei ilmastotavoitteilla ja tiukennuksilla lyödä kirvestä maanviljelijän polveen? Ja miten aiotaan varmistaa, että ne, joille turvemaiden viljely on välttämätöntä, saavat käyttää ja raivata peltoja myös jatkossa? Simula kysyi maa- ja metsätalousministeri Jari Lepältä (kesk.).

Maanviljelijöille lankeamassa kohtuuton rooli

Toiveita turvemaiden raivaamisen ja viljelyn vähentämiseksi on hallituspuolueiden edustajien puheissa väläytelty useaan otteeseen kuluneen syksyn aikana.

– Maanviljelijöille on lankeamassa kohtuuttoman iso rooli Suomen päästövähennystavoitteiden saavuttamisessa, Simula painottaa.

SUOMEN UUTISET