Brittiläisen Independent-lehden mukaan Isis-liikkeen kannattajat ovat lähettäneet Twitter-mikroblogipalveluun viestejä, joissa ylistetään terroritekoa.

”Kuinka kaunis päivä tänään”, eräs liikkeen kannattajista kirjoittaa. Hän toteaa samalla, ettei pitänyt uhreja siviileinä.

”F*** Belgia. Maa halusi pommittaa islamilaista valtiota. He saavat nyt kylvää sitä, mitä ovat niittäneet”, totesi toinen.

”Moniin rukouksiin on tänään vastattu”, kirjoittaa kolmas.

Independent kertoo myös, että vahvistamattomien tietojen mukaan järjestö on ottanut vastuun tämän päivän iskusta.

Isisin Twitterissä liikkuvia kannattajia kutsutaan fanboyseiksi. Twitterin ylläpito poistaa militantteja käyttäjtilejä sitä mukaa kun se niitä löytää, mutta uusia perustetaan sitä mukaa kun vanhoja poistuu.

Monet kannattajat ovat tänään päivittäneet profiilikuvakseen Belgian lipun, jonka päällä on kaksi jalkapohjan kuvaa. Verinenraivo-nimimerkki jakaa ennen-ja-jälkeen-kuvaa, jossa on kuvattu Brysseliä ennen ja jälkeen iskun.

Useat ovat myös innostuneet jakamaan videoita, jossa hehkutetaan Pariisin terroritekoja sekä Syyrian alueella tehtyjä äärimmäisen raakoja murhia. Videot ovat teknisesti erittäin korkeatasoisia, ja niitä kuljettaa eteenpäin rytmikäs musiikki.

SUOMEN UUTISET