Ruotsi on noussut 2000-luvulla pohjalta tilastohuipulle ampuma-aseilla tehdyissä henkirikoksissa suhteessa väkilukuun. Synkän kehityksen todellisista syistä ei ole suostuttu virallisesti keskustelemaan ja nyt korjataan punavihreiden hallituskausien hedelmiä.

Ruotsin rikostutkimuslaitoksen (Brå) tekemässä tutkimuksessa erityisen hälyttävää on se, että kun muualla Euroopassa asesurmat vähenevät, niin Ruotsissa niiden määrä kasvaa.

Demareilla on ollut aikaa puuttua

Ruotsidemokraatit ovat kautta vuosien muistuttaneet Ruotsin noudattaman maahanmuuttopolitiikan mahalaskusta. Opposition huolestuneet puheenvuorot ovat olleet ininää hallitusten korvissa ja jengiväkivallan juurisyistä on tullut norsu olohuoneessa ja punavihreästä hallituksesta keisari ilman vaatteita.

– Sosialidemokraateilla on ollut lähes kaksi hallituskautta aikaa tehdä asialle jotakin. Kyse on tämän ja edellisten hallitusten täydellisestä epäonnistumisesta, sanoo ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson SVT:n haastattelussa.

– Ruotsista on tullut Euroopan Chicago.

Ranskan poliisi hoitanut työnsä

Åkessonin mukaan jengirikollisia istuu vankiloissa nyt enemmän kuin aikaisemmin, mutta siitä on kiittäminen aivan muita kuin paikallisia tahoja. Ratkaisevaa on ollut rikollisten käyttämän Encrochat-viestipalvelun salauksen murtaminen.

– Todella monet istuvat nyt kiven sisällä, mutta se on Ranskan poliisin ansiota, ei Mikael Dambergin (Ruotsin sisäministeri). Vaarallisia henkilöitä saadaan pois kaduilta, mutta kyseessä on tilapäisratkaisu, Åkesson toteaa.

SUOMEN UUTISET