Tanskan TV2 kuvaa dokumentissaan, kuinka pikkukunnan peruskoulun ala-asteella oppilaat ovat väitetysti altistaneet toverinsa väkivallalle, uhkauksille sekä törkeälle seksuaaliselle häirinnälle. Lasten vanhempien mukaan koulun johto ei ole reagoinut tapahtumiin tarpeeksi voimakkaasti.

Tapahtumat lähtivät dokumentin mukaan liikkeelle, kun yhdeksänvuotias tyttö totesi äidilleen, että hänellä luultavasti on “vauva vatsassaan”.

– Siitä lähtien elämä on ollut yhtä helvettiä, kyseinen äiti kertoo TV2:lle.

Pikkutyttö oli kertomansa mukaan uhattu tappaa, siksi hän ei ollut uskoutunut äidilleen Køgen kunnan peruskoulun tapahtumista.

Pelon täyttämät aamut

Pian kävi ilmi, että useat 6-11-vuotiaat lapset kahden vuoden ajan kärsineet samanikäisten uhkailusta, väkivallasta ja seksuaalisesta ahdistelusta Borupin peruskoulun ala-asteella.

Koulussa vallitsee pelokas tunnelma, vanhemmat kertovat TV2:n dokumentissa. Tovereitaan terrorisoivat lapset ovat pieni joukko ja he käyvät edelleen samaa koulua.

– Minua pelottaa joka ikisenä aamuna lähettää lapseni kouluun. Pelkään hänen turvallisuutensa puolesta, kertoo eräs turhautuneista äideistä Dagens Nyheterissä.

Väkivalta jatkuu

Vanhempien mielestä koulun toimet tilanteen käsittelemiseksi ovat olleet ala-arvoisia. Koulun johto on yrittänyt ratkoa ongelmaa muun muassa päästämällä lapset käymälään ainoastaan kaverinsa kanssa ja lapset pyritään pitämään muutoin jatkuvasti aikuisten näkökentässä.

Vanhemmat voivat koulun päättäjien mukaan olla rauhallisin mielin. Opinahjo on turvallinen ja väkivaltaa sekä häirintää kokeneet lapset ovat saaneet paljon tukea ja apua.

Vanhempien 75-jäsenisen yhteenliittymän mukaan päällekarkaukset kuitenkin jatkuvat edelleen.

Koulun mukaan kyseessä ovat pikemminkin vallattomiksi yltyneet leikit. Poliisia on informoitu asiasta, mutta heidän mukaansa mahdolliset tapaukset kuuluvat sosiaaliviranomaisten toimialaan.

SUOMEN UUTISET