Ukrainalaisten naisten, lasten ja vanhusten ja liikekannallepanoa paenneiden venäläismiesten sijoittaminen samoihin vastaanottokeskuksiin huolestutti perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnilaa eduskunnan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa. Sisäministeri Krista Mikkonen vastasi, että nyt tilanteeseen puututaan.

Ukrainalaisnaiset, lapset ja vanhukset on sijoitettu samoihin tiloihin liikekannallepanoa pakenevien venäläismiesten kanssa.

– Osa on jopa menettänyt heille huoneensa. Tilanne on järjetön, sillä ei kettuakaan päästetä kanalaan, vaikka kuinka vakuuttelisi vastustavansa kanojen syömistä, toteaa Vilhelm Junnila.

– Maahanmuuttoviraston mukaan ihmisiä ei kuitenkaan ole tarkoitus erotella vastaanottokeskuksissa. Rintamakarkureilla ei edes pitäisi olla oikeutta turvapaikkaan.

”Pitääkö odottaa, että jotain pahaa tapahtuu?”

Olemme tulleet helvetistä, ja nyt se sama helvetti on täällä. He kuuntelevat puhelimesta kovaan ääneen Venäjän propagandauutisia, mutta eivät halua mennä rintamalle ammuttavaksi, ukrainaisnainen kertoi tiistaina Salon Seudun Sanomille.

Junnilan penäsi ennaltaehkäisyä reagoinnin sijaan.

– Pitääkö taas odottaa, että jotain pahaa tapahtuu ennen kuin asiaan reagoidaan? Ministeri Pekka Haavisto, olette osoittaneet johtajuutta sodan aikana. Hoidattehan asian kuntoon yhdessä sisäministerin kanssa, ettei ukrainalaisten tarvitse kärsiä myös Suomessa, kuten Salossa on jo käynyt, Junnila vaati.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vih.) vastasi, että Migriä on nyt ohjeistettu, ettei ukrainalaisia ja venäläisiä majoiteta samoihin tiloihin.

SUOMEN UUTISET